Monopoli este

Monopoli este

Monopoli az egyik kedvenc városom Olaszországban, így elég sokat írtam már róla, de eddig nem került szóba az, hogy Monopoli este is gyönyörű és érdemes legalább egy éjszakát itt tölteni. (Amikor ezek a képek készültek, itt laktam és itt írok róla bővebben.)

Monopoli este
Szerintem szép ez a város

Monopoliban megvan minden, ami számomra ideálissá teszi: hangulatos óváros, kellemes tengerpart, kiváló éttermek, történelem, ráadásul közel van Barihoz, szóval ez a kisváros nem csak annyit érdemel, amennyit sokan szánnak rá mert a szomszédos, sokkal felkapottabb Poilignano is pont ezt tudja nyújtani, azzal a különbséggel, hogy ott van az a bizonyos híres aprócska tengerpart.

Monopoli este
A tenpergart este, a várfaltól fotózva

Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy ez a város sokkal többet érdemelne, ráadásul a híres Bari – Polignano – Monopoli – Ostuni – Alberobello körbe simán beleillik és ha autóval vagytok, ez egy kényelmesen bejárható útvonal egy hosszú hétvégére. Na, de nem pofázok ennyit mert most az esti Monopoli a téma.

Monopoli este igen hangulatos, sok épület ki van világítva és ha kellemes meleg időben érkeztek, akkor a tengerparton is lehet ücsörögni és onnan figyelni a várost.

Monopoli este
Ilyen este Monopoli

Amikor ezeket a képeket készítettem még csak április közepe volt, de már nappal igen meleg volt, este pedig kellemes 24 fok körüli hőmérséklet volt és a tenger felől lágy szellő hűtötte a várost, így kellemes esti sétára invitált a hangulat is.

Monopoli homokos tengerpartja és az óváros

Először a homokos tengerpartra sétáltam ki, megvártam a naplementét, ücsörögtem egy kicsit a padokon, figyeltem az olaszokat és a kevés turistát, majd az óváros felé vettem az irányt.

Monopoli este is kellemes hely, ha tehetitek, töltsetek el itt egy napot vagy legalább egy felet, jó itt lelassulni!

Ha szeretnél még erről a városról olvasni, akkor itt megteheted:
1. Monopoli látnivalói
2. Hol együnk Monopoliban? 1. rész: az olasz street food étterem (nagyon ajánlom: olcsó és jó)
3. Hol együnk Monopoiban? 2. rész: halétterem
4. Szállás Monopoliban
5. Monopoli áprilisban
6. Monopoli vára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük