Monopoli szállás

Monopoli szállás

2024 áprilisában, amikor Pugliában jártam, direkt úgy alakítottam a programot, hogy legalább egy egész napom jusson Monopolira mert bár sokan úgy jönnek ide, hogy befizetnek egy ilyen 2-3, extrém esetben 4 várost megjáró egynapos kirándulásra, de szerintem Monopoli sokkal többet érdemel, főleg áprilisban mert olyan, mintha itt megállt volna az idő. Szóval kellett egy Monopoli szállás, ráadásul az volt az elképzelésem, hogy legyen közel a homokos strandhoz mert már akkor is 30 fok volt.

Az már csak ráadás volt, hogy pont egy templommal van szemben, és hogy a régi várfalon belül van.

Monopoli szállás
A szállásadó és az eredeti háromkerekűje (csak ekkora autók férnek el a környéken)

Az igazsághoz tartozik, hogy elfelejtettem fotózni, pont a lényegről, a szobáról nem készítettem elég képet, de a Bookingon minden ott van.

Egyszerű volt elfoglalni a szállást mert nem szőröztek azzal, hogy mikor érek oda, amint végeztek a takarítással szerintem írtak is, hogy ha akarom, akár azonnal mehetek, így mentem is. Szerintem már 11 előtt ott voltam vagy valahogy így.

Nagyon tetszett a kilátásom mert bár pici volt az erkély, de szieszta időben nyitva lehetett hagyni és olyan kellemesen járt a levegő és még innen is szuper volt a hangulat.

Monopoli szállás
Tetőterasz, kellemes árnyékkal

A szálláshoz tartozik egy tetőterasz, ahol több szék is van, természetesen árnyékban, hátha valaki ott akarna ücsörögni és még közös konyha is volt, de míg ott voltam, más nem „ólálkodott” ott. Egyszóval jó ez a hely. Egyetlen hátránya, hogy lépcsős, de ezen a helyen szerintem nagyon kevés olyan szállás van, ahol nincs belőle mert régen a várfalon belül volt biztonságos építkezni, hely meg ott nem nagyon volt. De valamit valamiért.

Monopoli szállás
Kilátás a szobámból. Igazi Puglia!

Szóval nekem tetszett ez a hely, nem véletlenül kapta a magas pontszámokat.

Nem véletlen a 9,3 és a 9,5

Még egy utolsó kép a teraszról:

Monopoli jó hely! Írtam róla jó sokat az oldalon, olvasd el azokat is! Ha ezt a szállást foglalod, akkor pedig ne felejtsd el, hogy sok a keskeny lépcső.

2 gondolatokat “Monopoli szállás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük