Polignano a Mare

Polignano a Mare látnivalók

Polignano a Mare egy dél-olaszországi tengerparti kisváros, amelyet Puglia régióban találunk, mindössze 30 kilométerre Bari városától.

Kellemes tengerparti város Polignano a Mare, amit érdemes felkeresnetek ha a közelben jártok.

Polignano a Mare látnivalók

Polignano a Mare látnivalók

  1. A híres Lama Monachile strandot érdemes megnéznetek, mert nem véletlenül híres. Ezt a pici tengerpartot az óváros mellett fogjátok találni és legalább a hídról nézzétek meg, de ha van időtök, egy fürdésre is szuper hely, de készüljetek arra, hogy itt köves a part.
  2. Puglia a legfinomabb olasz kaják régiója, így ha itt jártok és szeretitek a tésztákat, érdemes egy főzős workshopra befizetni.
  3. A óváros mellett találod Domenico Modugno, az ikonikus „Volare” című dal énekesének szobrát. Ő itt született és a helyiek nagyon büszkék rá.
  4. Polignano a Mare arról is híres, hogy rendszeresen otthont ad a Red Bull Cliff Diving World Series nevű sziklaugró bajnokságnak, erről több videó is van a YouTube-on. (Egyébként akár abban a házban is lakhatsz, ahonnan a videón ugráltak ki.)
  5. Ha itt jártok, nézzétek meg az ókori Via Traiana maradványait. Ez egy római út, ami Rómát Brindisi kikötőjével kötötte össze, dél-Olaszországban.
  6. Ha engedi a pénztárcátok, térjetek be a Grotta Palazzese-be, ami egy étterem-szálloda-barlang, fantasztikus kilátással. Mi nem voltunk ott, de ahogy a képeken látni lehet, emlékezetes lehet ott vacsorázni (a pénztárcátoknak is mert 400 euró alatt nehéz megúszni).
  7. Szuper program elmenni csónakázni és a vízről nézni a barlangokat, főleg naplementében. 🙂
Polignano a Mare látnivalók

Hogyan juthatsz el Polignano-ba Bariból?

Vonat:
A legjobb módja, hogy eljuss Bariból Polignano-ba ha vonatra szállsz. (Persze autóval kényelmesebb). A vonatok a Bari Centrale pályaudvarról indulnak és körülbelül 30 perc alatt érkeznek Polignano állomásra. Az állomás 10 perces sétára van Polignano központjától.
A vonatjegy ára 3 €. (2024-es ár.)

Busz:
Bár létezik busz is, de jobb vonattal jönni Polignano-ba, mivel a busz lassabb, mint a vonat, és körülbelül 55 perc mire ideér.

Autó:
Autót bérelni és felfedezni a környéket szuper dolog. Az út Bari-ból Polignano a Mare-be körülbelül 35 percig tart kocsival.

Mit érdemes megnézni Polignano a Mare közelében?

Alberobello – a világörökség „Törpfalva”

Alberobello 30 kilométerre fekszik Polignano a Maretól (kb. fél óra autóval) és 55 kilométerre Báritól (55 perc autóval). Ebben a furcsa kinézetű óvárossal rendelkező kisvárosra érdemes legalább 2-3 órát szánni mert van itt nézni és a közelmúltban rengeteg különleges étterem, kávézó és szálláshely nyílt itt. Hamarosan írni fogok egy hosszabbat Alberobellóról.

Monopoli

Monopoli egy nagyobb kisváros, ahol már homokos tengerpartot is találtok a történelmi érdekességek és a különleges épületeken kívül. Sokkal bővebben itt írók róla: Monopoli.

Ostuni a fehér város

Nekem Ostuni az egyik kedvencem. Amikor lassan két évtizede először jártam itt, még autentikusabb volt, de nem sokat veszített régi hangulatából, hiába sokkal több a turista mostanában.
Ha ellátogatsz ide, kellemes sétákat tehetsz a kerek, vastag várfallal körbevett városban, ahol a szűk utcák és apró terek, kifejezetten jó éttermek és különleges, medencés szállások várnak. Ne hagyd ki, Ostuni szép!

Összefoglalva – Polignano a Mare látnivalók

Polignano hangulata egyedülálló: a fehér házak az Adria kékjével kontrasztban állnak, míg a magas sziklák különleges látványt nyújtanak. A középkori óváros szűk utcái minden sarkon meglepetéseket rejtenek, és itt számos helyi kézműves boltban különleges termékeket is lehet vásárolni.

Egy gondolat a “Polignano a Mare

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük