Jó étterem Monopoliban 2.

Zajlik az élet mifelénk, és alaposan elmaradtam a meséléssel. Ott hagytam abba, hogy áprilisban olyan szerencsés voltam, hogy még bőven a szezon előtt ám nyári melegben járhattam újra ebben a kisvárosban. Monopoli a kedvencem, ezért rendszeresen megfordulok itt, mert ha a környéken járok, nem hagyom ki. Szerelmes vagyok az óvárosába és a várfal tövében lévő tengerpartjába. Nem tagadom. 🙂 De hol van jó étterem Monopoliban?

Az előző kajás posztban egy olyan étteremről meséltem, amit mindenképp próbáljatok ki, mert a környék ételeit kínálja, és nem az átlagos „pizza, pasta, tiramisu” vonalon mozog. Olcsó és finom ételeik vannak.

A mostani mesém egy olyan étteremről szól, ami a legturistásabb részen van, de friss halakkal dolgozik. Pont a halászkikötő mellett találjátok, a nagy boltívvel szemben:

Szerintem jó ez a kilátás, szeretném, ha ilyen lenne a házam előtt.

Visszatérve az étteremre: Jót ettem itt is, így merem ajánlani nektek, bár először a pincér rossz ételt hozott ki, de szerencsére az arcomon látta a rémületet, így nem próbálta meg elmagyarázni, hogy „de igen, ezt rendeltem”. Kihozott nekem egy gyönyörű grillezett polipot, de kevés állattól irtózom jobban a tányéromon, mint a poliptól. Látszott rajtam, hogy mi a helyzet 😀
Ezzel szemben a tonhal nagy kedvencem.

jó étterem Monopoliban

A salátám nagyon finom volt, jó volt rajta a dresszing. Ha szoktatok enni vagy készíteni tonhalat, akkor tudjátok, hogy pillanatok alatt elkészül, és nem cél, hogy teljesen átsüljön ez a fajtája. Én imádom!

jó étterem Monopoliban

Szeretem a grillezett zöldségeket is az olaszoknál. Ha nem kóstoltad még, ajánlom figyelmedbe őket. Általában padlizsán, cukkíni és paprika szokott a tányéron lenni, olajjal meglocsolva.

A kenyér és a pici olajjal átsütött tészta is mindig finom, különösen úgy, ahogy itt adták, kicsit megszórva fűszerekkel.

Ez pedig a desszertem volt, ajándékba kaptam és még meleg volt. A képen a pusztításom utáni maradék van csak, szóval többet kaptam belőle. Ez a cantucci házi verziója néhol picit égetten. Ha nem tudod miről van szó és szeretnéd magad kínozni egy olasz recepttel, akkor ezt nézd meg. (Az olasz receptek „szörnyűek”, és szerintem inkább arról kellett volna most szavazni az EU-s választásokon, hogy utaljanak-e ki mindenkinek egy olasz nagyit, aki jól főz. Én kérek olasz nagyit! Te is?

jó étterem Monopoliban

Visszatérve az étteremhez: ez volt a számlám, ennyit fizettem. Ahhoz képest, hogy a turistás zóna legturistásabb pontján ettem egy halételt mindenfélével, szerintem jó áron volt. Ha kevesebbet szeretnél fizetni és többet enni, akkor ott a másik, amit már meséltem.

jó étterem Monopoliban

Így néz ki a hely belülről. A neve La Locanda dei Pescatori és szerintem ez egy egész jó étterem Monopoliban.

2 gondolatokat “Jó étterem Monopoliban 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük