Monopoli áprilisban, ahol megáll az idő

Monopoli áprilisban

Emlékszel arra, hogy gyerekkorodban az idő lassabban telt? Az érzést mostanában Monopoliban lehet átélni, mert itt valahogy megállt az idő, főleg a tengerparton. Furcsa is volt és hiába néztem az órámat, az idő kivételesen nem rohant. Állt. Jó volt újra itt.

Monopoli áprilisban

Persze a helyzethez tartozik, hogy bár már ilyenkor is fürödtek az emberek a tengerben, gyíkként napoztunk a nagy sziklákon de még nem volt milliónyi turista. Feltételezem, hogy a nyári fő-fő csúcsidőben egyáltalán nem ez a helyzet, de már sokszor írtam nektek, hogy ha tehetitek NE júliusban vagy augusztusban gyertek ide.

Monopoli áprilisban
Monopoli híres strandja áprilisban, 10 óra körül

Az április az új június és július

Szerintem bármilyen idősek vagytok, emlékeztek arra, hogy a nyár nem azt jelentette, hogy árnyékban 45 fok van, hanem lényegesen alacsonyabb hőmérsékleteket. Ez a régi nyári meleg ilyenkor, áprilisban van meg itt az olasz csizma sarkában és a nyár derekán már erre is csúnya rekordokat mérnek mostanában. Nem jó az, amikor árnyéktól árnyékig vánszorogsz és napi 5 liter vizet iszol mert máshogy nem bírod. Ráadásul a legnagyobb hőségben a tengerparton sem jó, mert már nem éget a nap, hanem perzsel és a víz sem esik olyan jó, az átlag 40 fokban.

Monopoli áprilisban

Monopoli az egyik szerelmem

Monopoli nem nagy, ennek ellenére van itt mit nézni, arról nem is beszélve, hogy a városi tengerpartja igazán különleges.

Monopoli a nyugalom szigete szezonon kívül, ilyenkor kifejezetten nyugodt a település mert még nem özönlötte el a milliónyi turista.

Monopoli áprilisban

Monopoli igen népszerű mert egyrészt szép, hangulatos utcái vannak, van mit nézni is mert a vár, a halászkikötő, és a homokos tengerpart a várfal tövében nagyon különlegessé teszik. Monopoli áprilisban ugyanolyan szép, mint a forró nyári hónapokban, így ilyenkor kifejezetten érdemes ide ellátogatni. 

Monopoli áprilisban

Monopoliba Bariból hogy lehet eljutni? 

Legegyszerűbb vonattal, ez egyrészt olcsó, másrészt még gyors is. 

Ha autóval jössz, akkor valahol le kell parkolnod a járművet mert az óváros keskeny utcáiba nem tudsz behajtani (néha fizikailag sem fér el egy autó ott, a helyiek is miniautókat használnak ha oda kell behajtaniuk rendszeresen).

Monopoli áprilisban
Szolidan sütkérezik a nép áprilisban Monopoliban

Áprilisban még kellemes sütkérezni a hatalmas sziklákon, ráérősen enni egy jó ebédet (vagy olasz street foodot) és csak élvezni az éltetet. Ilyenkor nincs meg itt az a rohanás, a lüktető élet, jó itt lenni. 

A szomszédos Polignano a Mare már sokkal több látogatót vonz, noha szerintem a két város ugyanolyan szép, nem sokban különbözik, talán azért sem mert egymás mellett vannak, mindössze egy 5 perces vonatút választja el őket egymástól. 

Monopoli

Hangulatos szállás a tengerparthoz közel

2024 áprilisában egy remek helyen foglaltam magamnak szállást, a híres homokos tengerparttól 100-150 méterre, bent a várfalak között, közvetlenül egy templom mellett.
A szállásadóm kedves volt és írta, hogy ha akarom, már 11-kor elfoglalhatom az apartmanomat, így ezt ki is használtam. 

Bővebben itt írok erről a szállásról. (Nem a reklám helye, nem fizettek érte.)

Hol együnk jót Monopoliban?

Az egyik szomszédos téren találtam egy jó olasz street food éttermet. Furcsán hangzik, de van ilyen is, érdemes ennetek ott valamit. Én olyan jókat ettem itt, olyan olcsón, hogy nem lenne kérdés, hogy visszamegyek ide. Szuper jó volt! 

Beteszek ide még néhány képet, hogy lásd, milyen Monopoli áprilisban:

Monopoli képgaléria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük