Hol együnk jót Monopoliban? Első rész :)

Hol együnk jót Monopoliban?

Egy elég különleges helyre szeretném felhívni az éhes olvasók figyelmét mert szerintem kezdenek kihalni a turizmus fejlődésével azok a helyek, ahol a régi, hagyományos, kicsit furcsa dolgokat lehet enni Olaszországban, de ha azon agyalsz, hol együnk jót Monopoliban, akkor olvass tovább.

Kicsit jobban úgy tudnám ezt megfogalmazni, hogy amikor én gyerek voltam, akkor Budapesten minden nagyobb sarkon volt egy sütöde, ahol lehetett kapni zsíros mustáros kenyeret. Vagy annyira régen fiatal, hogy emlékezz erre? Mindenesetre elképzelem, hogy mi lenne szegény lacikonyhással ma, ha ZSÍROS 😱 mustáros KENYERET 😱 árulna jó pénzért. 😀

Hol együnk jót Monopoliban?

Szóval itt van a (szerintem) gyönyörű Monopoli városában, annak is az óvárosában egy The King nevű street food hely, ahol mindenféle tényleg jó dolgot ehetsz, ráadásul még nem is drágán.

Amikor áprilisban jó sokat voltam Monopoliban, sütkéreztem a homokos tengerparton majd amikor alaposan megéheztem, megkérdeztem a Google-t, hogy mégis mit lehet most azonnal enni és ez a hely is a találatok között szerepelt.

Hátránya a helynek, hogy népszerű, viszont csak néhány asztala van, szóval ha tudsz, foglalj előre helyet a weboldalán és tanulmányozd is a menüt.

Amit esetleg nem ismersz, az a pucce (puccia) és magyarul bucinak fordítanám, de most ne arra a hamburgerzsömlére gondolj. Szóval az ilyen bucit töltik meg mindenfélével, ami az eszükbe jut.

Na, nem húzom az időt, megmutatom én mit ettem:

Hol együnk jót Monopoliban?

Egyrészt, rendeltem egy italt mert „ha már nyaralok” …

Másrészt pedig mivel a furcsa olasz ételek rajongója vagyok, rendeltem egy kolbászos bucit, amibe rapa volt még. (Én és a tejtermékek nem vagyunk jóban, így ebben maradtunk a pincérrel.)

számla

Meg persze rendeltem egy salátát is csak mert szeretem. Így fizettem 18 eurót, de ebben a „coperto” is benne volt. És jó volt a hely, szóval ha Monopoliban jártok és épp éhesek vagytok, és azon töreket a fejeteket, hol együnk jót, akkor tegyetek egy próbát, hátha pont nyitva van.
Ha nem találtad volna meg, Monopoliról elég sokat írtam a weboldalon. (Egyik kedvenc városom mert van itt minden: óváros, modernség, hangulat, tengerpart és jó kávék. Meg persze történelem minden mennyiségben.

Hol együnk jót Monopoliban?

2 gondolatokat “Hol együnk jót Monopoliban? Első rész :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük