Bari reptere
Bari,  Puglia

Bari reptere

Bari reptere jól megnőtt az utóbbi években, de szükséges is volt a fejlesztés mert rengetegen utaznak Bariba vagy Puglia más nagyvárosaiba. Ebben a posztban azoknak hozok információt, akik szeretnek mindent alaposan megtervezni indulás előtt. Igyekeztem lefotózni a menetrendeket és a kiírásokat is és ötleteket is adok, hova érdemes innen ellátogatni.

Érdekes és szép helyek a környéken:

  1. Giovinazzo (szép óváros)
  2. Barletta
  3. Bari látnivalói
  4. Altamura
  5. Gravina in Puglia – Ahol az utolsó James Bond filmet forgatták
Bari reptere

Így nézett ki Bari reptere a reggeli érkezésünkkor. Meglepően gyorsan kint voltunk a repülőből és a reptérről is pár perc alatt tudtunk távozni. Szerintem 15 perc sem volt az egész a landolásunk után.

Bariban érdekes lehet:

  1. Ingyenes városnézés Bariban
  2. Ha szereted az olasz tésztákat, ez tetszeni fog
  3. Ha Materába mennél, ezt is nézd meg
Bari reptere

Ez Bari repterének egyik oldala. Minden rendesen ki van táblázva, az emeleten van több étterem is. Ha autót béreltél, a kijárat felé haladva fogod látni a pultokat. Egyedül a Goldcar van egy 5 perces sétára a reptér épületétől: balra meg kell kerülnöd a repteret, majd elhaladsz a többi autóbérlős cég parkolója mellett és amikor már lemondtál arról, hogy ott lehet valami, akkor egészen hátul balra meglátod az épületüket. (Egyébként korrekt a cég, csak nehéz őket megtalálni mert az ajtó mellé helyezett nagy tábla a nyíllal nem túl informatív.

Bari reptere
Itt kimész, amúgy meg balra kell menni

Ha tömegközlekednél, itt is minden szuperül ki van írva. Bari reptere mára jól megközelíthető busszal és vonattal is. Ráadásul a környező fontosabb városokba is van közvetlen buszjárat, így innen Matera vagy Alberobello is könnyen elérhető, anélkül, hogy bemennél Bariba.
Persze Alberobelloba nem minden percben indulnak a buszok.

Ezek a buszok járnak innen, vonatjegyet itt tudsz venni és a menetrendet is meg tudod nézni.

Bari reptere

De hogy ehhez az ajtóhoz eljuss, csak ezeket a jeleket kell követned:

Bari reptere

A bejárat felett van ez a kijelző, amiről le lehet olvasni, hogy mi merre jár. Ha nem láttad volna még Puglia térképét, akkor az a zöld folt az középen. Az az olasz csizma sarka, aminek „fővárosa” Bari.

Bari reptere

A vonat bejáratánál egy plusz térkép is vár, hogy biztos jó helyen legyél:

Bari reptere
Bari reptere
Bari reptere

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük