A 6 legszebb tengerpart Bari mellett

Melyik a legszebb tengerpart Bari mellett, amit még egy gyors fürdőzésre kihasználhatsz? Vagy csak pár napot szeretnél eltölteni a legjobb tengerparton Bari közelében? Nem lehetetlen vállalkozás!

Rögtön Bari óvárosától délre, kölrülbelül másfél kilométerre van a Pane e Pomodoro part, picit messzebb pedig kellemes, általában homokos tengerpartok sorakoznak végig. Ha északabbra indulnál, akkor ott általában köves vagy kavicsos partok vannak.
De igazság szerint Puglia legszebb tengerpartjait (az európai Maldívot) nem itt találod, hanem Taranto és Gallipoli között. Itt írnak róla bővebben: Puglia legszebb tengerpartjai.

Nézzük, szerinted melyik a legszebb tengerpart Bari mellett?

6 tengerpart Bari mellett

1, Pane e Pomodoro

Ez a strand rögtön Bari óvárosától picit délebbre van.
A Pane e Pomodoro strandon találsz kabint az öltözéshez és szükség esetén ételt is tudsz szerezni, ráadásul könnyen megközelíthető Bari belvárosából.
Ez a part kisgyerekeseknek is kitűnő mert lassan mélyül.
Ha szállást keresel, akkor az Attico Spiaggia Bari-t ajánlom mert csodás a kilátása pont erre a tengerpartra. 😉
Hogyan juthatsz erre a partra?
Ha Bari óvárosában sétálsz, egész biztosan ki fogsz jutni egy vöröses-sárgás- terrakotta színű épülethez, ez a Teatro Margherita. Ha itt elindulsz dél felé a tengerparti úton, akkor ki fogsz ide jutni.

2, Cala Porta Vecchia Monopoliban

Ez egy pici, de annál szebb és érdekesebb tengerpart a csodás Monopoli belvárosában.
Monopoli egy kisváros Baritól délre, alig 50.000 lakója van. Erre a városra fokozottan érvényes, hogy igen jó a hangulata: ha leülsz majd a tengerparton nézni ahogy a helyiek a várfal mellett horgásznak ráérősen, beszélgetnek egymással, miközben a háttérben lassan zajlik az élet, te is bele fogsz szeretni.
Monopoli szuper hely! Itt írtam róla sokkal bővebben.

Ez a tengerpart, a Cala Porta Vecchia a halászkikötő mellett van, a várfal tövében. Egy mindössze 2-300 méter hosszú homokos strandról van szó, ahova vagy lépcsőn vagy a csónakok számára kialakított lehajtón tudsz lejutni.

Hétvégén reggelente innen indulnak evezni a nagyobbak és itt tanulnak úszni nyáron a kicsik.
A Cala Porta Vecchia is homokos, árnyékot is találsz (várfal) és itt is lassan mélyül a víz.

tengerpart Bari mellett - Polignano a Mare
Polignano a Mare óvárosa a partról nézve

3, Polignano a Mare – a leghíresebb tengerpart Bari mellett

Szerintem nincs ember, aki nem látott még képet erről a tengerpartról!
Igazság szerint maga a tengerpart nem egy nagy durranás, de a környezete az olyan, ami igazán felejthetetlenné teszi.

Mivel kicsi a part, igazi strandszezonban zsúfolt szokott lenni, de valljuk be, ide nem strandolni megy az ember (esetleg azért hogy egyszer megfürödjön itt is) hanem nézelődni. Mert van mit. Polignano a Mare is egy csoda!
Bővebben írtam Polignano a Mare-ról ebben a posztban. Kipróbált, jó szállás: Dimora Talenti.

4, Lido Morelli a hófehér Ostuni alatt

Egy másik jó tengerpart Bari mellett a Lido Morelli. Igazság szerint már Ostuni a fehér város alatt van, egy természetvédelmi területen a dűnék között, de érdemes ide is eljönni.
Mivel ez egy hosszabb tengerpart, már jobban eloszlik a nép rajta nyáron is.
A part itt is homokos és lassan mélyülő, de kevésbé jól ellátott, mint a fönti tengerpartok.

5, Lido San Francesco – a tengerpart Bari mellett, közel a reptérhez

Egy közeli tengerpart Bari mellett a Lido Francesco.
Ez a remek, mindennel felszerelt homokos tengerpart a bari nemzetközi repülőtértől nincs messze.
Ha kocsival vagytok, akkor kb. 10 perc alatt ott vagytok, tömegközlekedve kicsit bonyolultabb a megközelítése mert először be kell menni Bariba, majd onnan fel a tengerpartra.

tengerpart Bari mellett Bisceglie halászkikötője
A hangulatos halászkikötő, Bisceglie

6, Bisceglie

Bisceglie egy igazi dél-olasz kisváros, aminek mindene megvan ahhoz, hogy az ember szívét örökre rabul ejtse.

A régi halászkikötő például egy kis kerek rész az óváros szívében, ahol nagyon jó ücsörögni és nézni azt, ahogy a halászok munkálkodnak.
Itt nem annyira lehet fürdeni, de ha kicsit északabbra megy az ember a tengerparti úton, akkor talál egy hosszabb, apró kavicsos tengerpartot, ahova lépcsőkön lehet lemenni.
Ha jó szállást keresel, akkor a Torre Azult ajánlom.

Ez előtt a tengerpart előtt lesz egy nagy, lapos sziklás tengerpart, ahova rengeteg helyi szokott járni nyáron. Igyekeznek korán kimenni, hogy a legnagyobb és leglaposabb sziklákat lefoglalják magunkak a törölközőikkel.

tengerpart Bari mellett Bisceglie strand
Bisceglie sziklás strandja. Nem pont az, amire vágyunk, viszont érdekes.

Ezen a lapos sziklás tengerparton miután a napozók elmentek, délutánonként hihetetlen élet van: tele vannak pici rákokkal a sziklák közötti repedések. 🙂

Mikor utazzunk nyaralni Olaszországba?

Az olasz szabadságolási időszak csúcsszezonja az augusztus 15 utáni két hét. Ekkor kölrübelül 33 millió olasz indul el nyaralni, többségük országon belül keres egy kellemes tengerprtot magának, így ha teheted, akkor kerüld ezt az időszakot.
A július és az augusztus is elég zsúfolt hónapok, viszont van egy titok: júniusban is szuper az idő és szeptemberben a tenger még melegebb is, mint augusztusban, de elmondható, hogy a november eleje is kellemes időszak még a tengerparti nyaralásra is.

Mire figyeljünk?

Ez Olaszország és annak is a délebbi része, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy magyar gyomor számára „normális” időben kevés a nyitva tartó étterem.
A „ristorante” általában este 8-kor nyit és rögtön azzal indítanak, hogy megtelnek olasz családokkal.
Tehát készülj arra, hogy a szieszta idején boltot sem nagyon találsz nyitva, elvétve találni egy-egy elviteles pizzériát.

4 gondolatokat “A 6 legszebb tengerpart Bari mellett

  1. Szia! Érdeklődöm, hogy a Pane e Pomodoro tengerparti videó milyen hónapban készült, november elején utaznánk Bariba és szeretnék legalább napozni a tengerparton. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük