Legszebb tengerparti települések Bari környékén

Barletta vára

Amennyiben rövid látogatásra érkeztek, és nem szeretnétek messzire utazni Puglia régió fővárosától, Baritól (ahol a repülőtér is található), ugyanakkor a tengerparton pihennétek, a legszebb tengerparti települések Bari környékén mind könnyen, gyorsan és kényelmesen megközelíthetőek még tömegközlekedéssel is. Az itteni partokon változatos lehetőségek várják a látogatókat: köves és sziklás területek, hosszú, homokos partszakaszok, valamint olyan helyek is, amelyek szabadstrandként funkcionálnak.

Bariban körülbelül 320.000 ember lakik, de az olasz csizma sarkában, Puglia régióban még 4 milliónál is többen. Ne kapj szívinfarktust, az olaszok sokan vannak, picit többen, mint 60 millióan. Ehhez képest az a 4 millió nem is sok, ugye?

Ha Bari környékén keresel szép tengerparti települést, akkor érdemes eldöntened, hogy a várostól északra vagy délre szeretnél indulni.

A turisták többsége dél felé indul meg, északabbra ezért nagyobb a nyugalom.

Giovinazzo, Legszebb tengerparti települések Bari környékén

Mikor utazzunk Pugliába (Bari környékére)?

Puglia az év különböző időszakaiban is vonzó lehet, attól függően, hogy milyen élményekre vágytok. Az alábbiakban részletezem mikor érdemes Pugliába utazni:

 1. Május-június: Tavasszal és kora nyáron az idő kellemes. Még nincs olyan sok turista és a tengerparti településeken is nagyobb a nyugalom.
 2. Nyár közepétől szeptember elejéig: Ezek a hónapok is ideálisak a tengerparti pihenésre, azonban a nyári hónapokban a turisták száma növekszik, és néha túl meleg is van. Érdemes számolni a magas a hőmérséklettel és a tengerpartok zsúfoltságával. Lehetőleg kerüld el az olasz szabadságolási időszakot mert ekkor 20 millió olasz indul meg a tengerpartra.
 3. Szeptember-október: Az őszi hónapokban az idő még mindig meleg és napos, de a nyári forróság már enyhült. Ha teheted, ilyenkor gyere Olaszországba!
  A tengerparti helyszínek továbbra is élvezhetőek, és a látogatók száma is csökken, így nyugodtabb környezetben élvezhetitek Puglia szépségeit, ráadásul az autóbérlés is olcsóbb és a szállások ára is alacsonyabb. Kedvencünk Polignano a Mare-ban a Dimora Talenti.
 4. Év vége – télen: Bár az idő ilyenkor hűvösebb lehet, Puglia télen is gyönyörű. A városok csendesebbek, az ünnepi időszakok során pedig megtapasztalhatjátok a helyi karácsonyi és újévi hagyományokat.

Végül is a legmegfelelőbb időpont az utazásra személyes preferenciáitoktól függ, attól, hogy milyen élményekre vágytok, és milyen időjárást szerettek.

Karácsonyi körút Pugliában, Legszebb tengerparti települések Bari környékén

Milyen az idő Bari környékén?

Bari és környékének éghajlata mediterrán jellegű, ami azt jelenti, hogy általában meleg, száraz nyarak és enyhe, nedves téli hónapok jellemzik. Itt van egy általános leírás az évszakokról:

Tavasz (március-május): A tavasz általában kellemes, enyhe hőmérséklettel kezdődik, és ahogy halad előre, a hőmérséklet emelkedik. Az esők mennyisége általában csökken.

Nyár (június-augusztus): A nyári hónapok rendkívül melegek és szárazak lehetnek. A nappali hőmérséklet rendszerint meghaladja a 30 Celsius-fokot, és a tengerparti területeken gyakoriak a forró napok. Az éjszakai hőmérséklet általában kellemes.

Ősz (szeptember-november): Az őszi hónapok továbbra is melegek, de a hőmérséklet lassan csökken. Az esők mennyisége általában növekszik, különösen az ősz közepétől.

Tél (december-február): A téli hónapok enyhék és nedvesek. A nappali hőmérséklet általában 10-15 Celsius-fok között van, ha kerülöd a tömeget, és főként a városnézés érdekel, illetve az olasz konyha remekeit is szívesen megkóstolod, kifejezetten ajánlom a téli időszakot!

Legszebb tengerparti települések Bari környékén

Legszebb tengerparti települések Bari városától délre

Bari városától délre több szép tengerparti települést is találsz, ahol kellemes körülmények között lehet strandolni. A leghíresebbek közülük:

 1. Polignano a Mare: Gyönyörű sziklás partokkal rendelkező város, amely az Adria partján helyezkedik el. Az óváros központjában található strandon élvezhetitek a kristálytiszta vizet. Bővebben a városról.
 2. Monopoli: Tengerparti kisváros, amely számos stranddal rendelkezik. A városkép festői, és a tengerparti sétányok is kiválóak, itt is jókat lehet enni 🙂 Bővebben: Monopoli látnivalói.
 3. Torre Canne: Itt homokos tengerpartot találsz, ráadásul a víz kristálytiszta és szinte már olyan, mintha a Maldív-szigeteken lennél. Torre Canne ideális hely a napozáshoz és a fürdőzéshez, de nyáron itt sokan szoktak lenni, bár a kisvárosnak alig 500 lakója van, de lassan mélyülő tenger sok családot vonz. Torre Canne egy 35 méter magas világítótoronyról kapta a nevét.

Ezek a helyek mind változatos tengerpartokat kínálnak, és az egyes területeken lehetőség van vízi sportokra is.

Giovinazzo, Legszebb tengerparti települések Bari környékén
Giovinazzo tengerpartján

Legszebb tengerparti települések Bari városától északra

Bari városától északra is szép tengerpartokat találsz, ezeknek előnye, hogy nem annyira felkapottak, de itt is sokan szoktak lenni, ha a csúcsszezon közepén mész. A leghíresebbek közülük:

 1. Kihagyhatatlan, szép és hangulatos Giovinazzo. Az óvárosában kellemes sétákat kehet tenni, ráadásul remek éttermek vannak itt is. Plusz előnye, hogy a repülőtérről körülbelül 10 perc alatt itt lehet lenni kocsival.
 2. Barletta is közel van Barihoz, ráadásul még nem özönlötték el annyira a turisták. Itt is kellemes sétát lehet tenni az óvárosban. Bővebben: Barletta érdekességei
 3. Molfetta szintén egy hagyományos, hangulatos olasz kisváros, ahol ráadásul a régió legnagyobb halpiacát találod. Bővebben: Molfetta.
 4. Hosszú, homokos tengerpartot találsz Barletta mellett, ahol jobban eloszlik a tömeg és nagyobb a nyugalom is: Tengerpart Barletta mellett.
 5. Margherita di Savoia egy furcsa nevű település, ami Európa legnagyobb sólepárló telepe mellett található, hosszú, homokos partja van és még gyógyfürdőt is találsz itt.
Bari vára,
Bari vára

Kihagyhatatlan élmények Bari környékén

 1. Puglia Olaszország egyik kiemelkedő gasztronómiával rendelkező régiója. Itt készítik a legfinomabb tésztákat, így te is megtanulhatod, hogyan készül az igazi Pasta és a Tiramisu.
 2. Bariban a nyári hónapokban rendszeresen szoktak ingyenes városnézést tartani angol nyelven. Ezen a linken nézd meg, most van-e.
 3. Hajózni mindig jó, Polignano mellett pedig a legjobb.
 4. Baritól körülbelül egy órányira van Matera, ahol világörökségi helyszín barlangházakat egy érdekes idegenvezetésen is meg lehet nézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük