Tengerpart Barletta mellett

Barletta melletti partok

Barletta egy Barihoz közeli település, ahol egyrészt van mit nézni, másrészt pedig már homokos a part, nem úgy mint a közeli Bisceglie városban, ahol főleg sziklák vannak és egy rövid köves part. Ez a tengerpart Barlettától északra egyrészt hosszú, másrészt pedig homokos.

Tengerpart Barletta mellett

Barletta északi részén van egy hosszabb rész, „hagyományos olasz” kiépített tengerpart, ahol mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere, de ha te mégsem ezt a szervezettséget keresed, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a részt. Szabadstrand Pugliában!
Ha kocsival jöttök, akkor induljatok el a strand melletti úton észak felé (Lungomare Pietro Paolo) és meg fogjátok találni.
Ez a partszakasz igen hosszú, de nem túl széles, talán ezért is hagyták meg szabadstandnak. Ennek a környéknek másik érdekessége az, hogy ez egy mezőgazdasági régió, ahol mindent termelnek a répától az édesköményig. Öröm ilyen szép és rendezett földeket látni, a rengeteg különböző zöldségfajtáról nem is beszélve. Mindezt a tengerparton. Érdekes a hely.

A legforgalmasabb időpontokban van itt vizimentő meg sok kutya is. Ezért is szabadstrand. Ha kicsit északabbra mentek, akkor a Margherita di Savoia nevű településre juttok, ahol meg lehet nézni a só múzeumát és ha kicsit tovább is mentek, akkor Európa legnagyobb sólepárló telepét is.
Egyszóval érdekes ez a tengerpart Barletta mellett és végre egy szabadstrand!

Egy gondolat a “Tengerpart Barletta mellett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük