Puglia télen? Bari télen?

Molfetta

Hozok egy csokor érvet a főszezonon kívüli utazásra mert Puglia télen is szép, érdekes és ilyenkor is van mit nézni és főleg kóstolni.

Magyarországon az emberek nyárra, egész konkrétan júliusra és augusztusra igyekeznek időzíteni a nyaralásukat, míg külföldön az emberek a meleg, nyári időszak élvezhetetlenné válása miatt már leginkább tavaszra, a nyár elejére és őszre időzítik a nyaralásukat. Ha városlátogatást terveznek, akkor pedig erre a legjobb időszak a tél. Pugliában is.
A posztot karácsony előtt készült képekkel illusztrálom.

Giovinazzo

Milyen Puglia télen?

Ugyanolyan szép, mint nyáron. A városok ilyenkor is hangulatosak, a nap kicsit kevesebbet süt, viszont gyönyörű felhők szoktak lenni. A legfelső képet karácsony előtt pár nappal készítettem.

Lehet sétálni a tengerparton, vagy ha olyan az idő, még fürdeni is lehet a tengerben. Mi november elején simán szoktunk egyet csobbanni, soha nem futunk még.

Tornyok Pugliában

Hány fokos a tenger Olaszországban?

Pugliában, amikor a leghidegebb a tenger (januárban) akkor is 14-15 fokos szokott lenni. Ezt hasonlítsuk össze, Görögországgal, mondjuk Santorinivel, ahol júniusban nemére el a víz hőmérséklete a 20 fokot. A tenger lassan hűl ki és lassan melegszik fel.
Nyáron, a legmelegebb időszakokban 25 fok körüli szokott lenni.

Barletta vára

Érvek az őszi-tavaszi olasz utazás mellett:

  1. Töredékébe kerül a repjegy és a szállás is.
  2. Az autóbérlős cégek is olcsóbban adják az autókat.
  3. Valószínűbb, hogy elkerülöd a hírekben is helyet kapó „árnyékában 48 fok van Olaszországban” helyzeteket.
  4. Ha igazán meleg van és telibe kapja a nyaralásodat a fenti hőhullám, a szállásodról sem tudsz kimenni, mert a szervezeted nem tudja magát hűteni, az meg csak 2 percig opció, hogy jégkását eszel vagy nem jössz ki a tengerből mert ilyen melegben a medúzák is jobban szaporodnak. Az igazán nagy hőségben a helyiek sem mennek ki a házból, esetleg naplemente előtt fél órával és hajnalban járulnak ki. De te nem azért mennél Olaszországba nyáron, hogy a szállásodon kuksolj egész nap.
  5. Főszezonon kívül SOKKAL KEVESEBB a turista.
  6. Könnyebben találsz parkolót.
  7. Több a szabad szállás.
  8. Kilátszik a város, nem hömpölyögnek a turisták mindenhol.

Puglia télen – képgaléria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük