Varenna, az egyik legszebb falu a Comói-tó partján

Comói-tó októberben

Varenna az a falu, amit még az is „ismer”, aki soha nem járt Olaszországban. Varenna, a Comói-tó egyik gyöngyszeme, tele van hangulatos helyekkel és érdekességekkel. Íme néhány kiemelkedő látnivaló Varenna-ban:

Varenna

FONTOS! Szállások Varennában, ésszerű tippek a magas árak ellen

2023-ban Olaszországban, így Varennában is a szállások árai leginkább a csillagászati áron túl mozognak. Idén nyáron nehezen találni Varennában olyan szállást, ami éjszakánként (!) 100.000 Ft alatt lenne 2 főre, mindezt reggeli nélkül.
Viszont, ha picit távolabb merészkedtek Varennától és Bellagio-tól, akkor még vannak normális árú szállások a Booking-on.
Ha mindenképp ragaszkodtok Varennához és jó szállást kerestek, akkor az első, ami az eszembe jut az a Hotel Royal Victoria. Ez a négycsillagos szálloda közvetlenül a Comói-tó partján van, saját parttal és kikötővel is rendelkezik, ráadásul a Villa Monastrero mellett található. Ezt csak ajánlani tudom.

Villa Monastero

Varenna egyik leghíresebb látnivalója a Villa Monastero és a körülötte lévő gyönyörű park.

A villa hatalmas parkjában sétálva csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk, mivel az a Comói-tó partjával párhuzamosan fut és pont az ipszilon alakú tó közepére néz, így innen a tó mindhárom ágát láthatjuk.
A Villa Monastero parkja tele van színes virágokkal, növényekkel és szökőkutakkal, mely gyakran szolgál filmforgatások és esküvői fotózások színhelyéül.
Maga a villa is látogatható, így lehetőséget nyújt a reneszánsz és a barokk stílusú épületek felfedezésére, de összességében az épületek és a kert épített díszei eklektikus stílusúak.

Hogyan lehet eljutni a Villa Monastero-hoz?


A vonattól (Varenna-Esino állomás) körülbelül 10 perc sétányira található, de lassabban fogsz haladni mert szép a hely, és gyönyörű kilátás van a tóra az út mentén.


Mikor van nyitva a Villa Monastero?

Az év majdnem minden napján nyitva van. Nyáron, amikor később megy le a nap reggel fél 10-től egészen este 8-ig várja a látogatókat, télen 10-kor nyit de már 5-kor bezár. Itt a pontos nyitvatartási ideje.

Varenna

Sétány a Comói-tó fölött

Évtizedekkel ezelőtt a kényelem által vezérelve a tó fölé építettek egy körülbelül másfél méter széles gyalogutat mert így kényelmesebb volt a falu alsó részét megközelíteni. Mára ez a keskeny gyalogút a turisták kedvence lett, rengeteg csodás fotó készült itt.
Ha végigmész a kikötőben kezdődő úton, arra a helyre jutsz, ahol az alábbi képet készítettem:

Varenna

Pontosan hol készült a kép? Ez egy terasz, ami egy tóparti kávázóhoz tartozik. Nyugodtan menj fel azon pár lépcsőn, fönt még padot is találsz, ahol kényelmesen leülhetsz.
A kávézóban, vagy inkább kávézókban mindig sokan vannak, szerencse kell ahhoz, hogy helyet találj, de légy türelmes.
A kávézók mindig nyitva vannak, ha tél van és hidegebb van, akkor tesznek ki plédet a székekhez, csak valóban borzasztó idő esetén nem nyitnak ki.

Vezio-vár (Castello di Vezio)

A város fölé magasodó dombon található a Vezio-vár. A középkori erődítményből páratlan kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre. A várban múzeum is működik, ahol megismerheted a helyi történelmet és kultúrát.
Megközelítése:
Ha vonattal jössz, akkor egy 30 perces sétára számíts.
Mikor van nyitva? Márciustól október végéig minden nap 10-től délután 5-ig vagy 6-ig, télen, novembertől márciusig csak hétvégén és ha jó az idő. Itt a nyitvatartási ideje. A belépő 5 euró fejenként.

Varenna

Varenna, a gyöngyszem

Sétálj a macskaköves utcákon és fedezd fel a város középkori báját. A keskeny, macskaköves utcácskák, a régi házak és az apró terek igazi időutazást nyújtanak. Fedezd fel a helyi kávézókat, éttermeket és aprócska üzleteket.

San Giorgio templom

Ez a gyönyörű román stílusú templom a város főtere közelében található. Nézd meg a belső teret, amelyet freskók és művészi részletek díszítenek.

Varenna

Varenna látnivalói közül ezek csak néhány kiemelkedő példa. Az idilli környezet, a történelmi jelleg és a természeti szépségek együtt teszik ezt a várost olyan különlegessé. Egy látogatás során számos más felfedeznivalóra és érdekességre is rábukkanhat, amelyek minden látogató számára felejthetetlen élményt nyújtanak.

Varenna

Kapcsolódó témák:

  1. Bellagio, a Comói-tó gyöngyszeme
  2. Hajózás a Comói-tavon
  3. Strandok a Comói-tó mellett
  4. A Comói-tó októberben

Varenna megközelítése a Bergamo mellett található Orio al Serio reptérről

Varenna könnyen megközelíthető a Bergamo-Orio al Serio nemzetközi repülőtérről. Az alábbiakban néhány lehetőséget fogok bemutatni:

Busz és vonat kombinációja: A repülőtérről elérhető egy közvetlen buszjárat a Bergamo vasútállomásra. Az utazásidő körülbelül 15-20 perc.
Bergamo vasútállomásról pedig elérhetők vonatok Varenna-Esino állomásra, valószínűleg Lecco-ban át kell szállnotok.
Az utazás időtartama mintegy 1 óra.

Taxi vagy privát transzfer: Foglalj előre egy taxit vagy transzfert, és utazz kényelmesen és közvetlenül Varenna-ba. Ez a lehetőség gyors és kényelmes, de általában a legdrágább, viszont ha sokan vagytok már lehet, hogy jobban megéri.

Autóbérlés: Ha szeretnéd függetlenül felfedezni a környéket, bérelj autót a repülőtéren. Az autópályán könnyen eljuthatsz Varenna-ba. Az út időtartama általában körülbelül 1 óra.

a-comoi-to és a lago Maggiore legszebb részei

Varenna megközelítése a Milano – Malpensa repülőtérről

Varennába eljutni a Malpensa repülőtérről több módon is lehetséges:

Vonat: A Malpensa repülőtérről rendszeresen indulnak vonatok a Milano Centrale vagy Milano Porta Garibaldi vasútállomásokra. Az utazásidő körülbelül 45-60 perc, attól függően, hogy melyik állomásra érkezik. A Milano Centrale vagy Milano Porta Garibaldi állomásokról elérhetők vonatok Varenna-Esino állomásra. Az utazásidő további körülbelül 1,5-2 óra, attól függően, hogy melyik vonatot választod. Fontos ellenőrizni a vonatok menetrendjét és az átszállásokat.

Busz és vonat kombinációja: A Malpensa repülőtérről elérhető egy buszjárat a Milano Centrale vasútállomásra. Az Autostradale vagy a Malpensa Shuttle vállalatok buszai közlekednek rendszeresen. Az utazásidő körülbelül 50-60 perc. A Milano Centrale állomásról pedig elérhetők vonatok Varenna-Esino állomásra, ahogy az előző pontban is említettem.

Taxi vagy privát transzfer: A repülőtéren találhatók taxik és privát transzfer szolgáltatások. Foglalj előre egy taxit vagy transzfert, és utazz kényelmesen és közvetlenül Varenna-ba. Ez a lehetőség gyors és kényelmes, de általában a legdrágább.

Minden esetben érdemes előzetesen tájékozódni és ellenőrizni az aktuális menetrendeket és járatokat, mivel ezek változhatnak. A repülőtéren keresd a tájékoztató pultokat vagy információs pontokat, ahol segítséget kaphatsz az éppen legmegfelelőbb közlekedési lehetőség kiválasztásában.

Egy gondolat a “Varenna, az egyik legszebb falu a Comói-tó partján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük