Hajózás a Comói-tavon

Hajózás a Comói-tavon

Rögtön az elején be kell vallanom, hogy vannak élmények, amiket nem hagynék ki. Eleve a Comói-tó nagy szerelmem, rengetegszer járok itt, de igyekszem mindig úgy szervezni a dolgokat, hogy hajózhassak is a tavon mert ez adja az igazi élményt. Sokan gondolják, hogy majd körbeautózzák a tavat mert az milyen gyors meg milyen kényelmes, de ilyenkor pont a lényeg marad ki. George Clooney-t hogy szokták itt fotózni? Autóban? Nem! A hajóján. Nem véletlen. Szóval a hajózás a Comói-tavon jó dolog.

Mennyi időt szánjak a Comói-tó megnézésére?

Erre a kérdésre azok, akik már jártak a tónál azt mondanák, hogy egy élet sem elég rá, de ha egy gyors látogatásra vágysz, csak megnézni a tavat, akkor legalább egy napot szánj rá.

Ez alatt azt értem, hogy reggeltől estig meg tudod nézni hajózással együtt a fontosabb városokat, közülük mondjuk kettőt.

Nem fogod tudni megnézni az összes kastély parkját egy nap alatt még nyáron sem, vagy arra sem elég az egy nap, hogy Como városát, a hajózást és mondjuk Bellagiot bele tudd sűríteni rohanás nélkül.

📌 Tipp

Ha nem akarsz rohanni, érdemes a tó közepe kornyékén szállást keresni.

Erre remek hely Bellagio (itt a La Limonera a kedvenc helyünk) vagy az olcsóbb szállásokat kínáló Menaggio. Ha bátran költesz többet is, akkor a tö környékén vannak remek kilátással bíró szállások is.

Ha csak kevés időd van és Milánóból indulsz

Manapság már mindenre van lehetőség. Ha nem szeretnél önállóan szervezkedni, menetrendeket nyomozni, kitudakolni, hol van a megálló vagy a kikötő és a kényelemért cserében hajnaltó vagy egy picit többet fizetni, akkor lehet, hogy ezt keresed, ha igazán különleges kirándulásra vágysz és többen vagytok, akkor ez érdekelhet.

Ha önállóan szeretnéd bejárni a tavat

Nagy valószínűség szerint vagy a tó Como felőli ágán vagy másik ág alján, Leccóban, esetleg a tó közepén lévő Varennában fogsz felszállni a hajóra.
Arra, hogyan tudsz eljutni ezekbe a városokba a reptérről egy másik posztban fogok írni.

📌 Tipp

Ha igazán szépet szeretnél látni és picit hosszabb ideig szeretnél a környező hegyekben gyönyörködni, akkor a Comói-tó valamelyik alsó nagyvárosából indulj hajóval. Como vagy Lecco remek kiindulási pont.
Ha a csak 20-30 perced van a hajózásra, akkor Varennából vagy Menaggioból indulj hajóval és Bellagioban szállj ki és onnan vissza.

Hajóval a Comói-tavon

Hajók menetrendje a Comói-tavon

A hajók menetrendje a Comói-tavon szezontól függ. Nyáron gyakran járnak a hajók, télen inkább csak a tó közepén van forgalom.
Tavasszal és ősszel még hétvégén végig lehet menni a tavon hajóval egészen az alsó városokból (Como vagy Lecco) egészen a legészakibb városig és kikötőig, Colico-ig.

Kit hajótípus van: a gyorsan közlekedő és a lassabb hajó. A tóközépen (Varenna-Menaggio – Bellagio) pedig autókat szállító kompok is közlekednek még télen is, de a teljes flottát itt tudod megnézni.


Általános menetrendet itt találsz, itt egy pdf-en letölthető menetrendet pedig itt találsz.

Hajózás a Comói-tavon

Hajójegy árak a Comói-tavon

2023 márciusi jegyárak a Comói-tavon

Varenna – Bellagio: 4,6 euró irányonként.
Varenna – Menaggio: 4,6 euró irányonként
Lecco – Bellagio: 8,3 euró irányonként.
Como – Bellagio: 10,3 euró irányonként
Como – Colico: 12,6 irányonként
Lecco – Colico: 12,6 irányonként.

Hajózás a Comói-tavon
Az egyik jegypénztár előtti szobor.

Hol lehet jegyet venni a hajózáshoz a Comói-tavon?

Teljesen fölösleges előre jegyet venni mert szinte biztos, hogy felférsz a következő járatra, így elég a kikötőben odamenned a jegypénztárhoz és megvenni a jegyet.
Valószínűleg a nagyobb kikötőkben akarsz majd felszállni, így külünösenn felkészülésre nincs szükséged.
Ha nem beszélsz angolul, olaszul, németül, a jegypénztárosoknak elég ha elmondod a célállomásodat és érteni fogják, hogy oda akarsz menni.

Igen, lehet kártyával is fizetni. Minden kártyafajtát elfogadnak, amit nálunk is használunk.

Hajózás a Comói-tavon

Tanács a szakértőtől – Hajózás a Comói-tavon

A Comói-tavon mindig fúj a szél, különösen ha hajóval utazik az ember, ezért minden évszakban legyen nálad valami, amivel picit melegebben fel tudsz öltözni.
Másrészt a Comói-tó környékén gyakran előfordulnak esők, így érdemes egy esernyőt vagy esőkabátot is vinni, de nézd meg az időjárás előrejelzést.
Nem kell túlöltözni vagy túlcsomagolni, de legyen nálad valami melegebb is.

📌 Tipp

Töltsd le a hajóstársaság applikációját a telefonodra.
– Ios app: Dream Lake
– Android app: Dream Lake

Hajózás a Comói-tavon – képekben

3 gondolatokat “Hajózás a Comói-tavon

A hozzászólások lezárva.