A 9 legszebb olasz falu

a 9 legszebb olasz falu

Az alábbiakban található egy lista, amely bemutatja Olaszország 9 legszebb faluját. Ezen falvak jellemzően gazdag történelmi örökséggel és lenyűgöző környezettel rendelkeznek, és az ország legfestőibb helyszínei közé tartoznak. Azonban a 9 legszebb olasz falu között vannak olyanok is, amelyek nem annyira ismertek a turisták körében.

Bellagio

Bellagio a Comói-tó egyik legismertebb települése, amelyet a mesés természeti szépsége jellemez. Pálmafák, hófödte hegyek és gyönyörű kertek veszik körül, ami hozzájárul az idilli környezethez.
Bellagio a Comói-tó közepénél fekszik, az ipszilon alakú tó három ágának találkozásánál.
Lehet itt kisvonatozni, strandolni, hajózni, csodás kerteket látogatni. Bővebben itt írunk róla: Bellagio az ékszerdoboz.

Manarola

Manarola az UNESCO világörökség része, és a Cinque Terre részeként ismert.
Ez egy gyönyörű tengerparti régió Észak-Olaszországban, amely öt festői falut foglal magában: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore.

Manarola házai élénk színekben pompáznak, és varázslatos látványt nyújtanak a tengerparti panorámával együtt.
Bővebben itt írunk róla: Manaorla a gyöngyszem

Alberobello

Ez a Bari környékén, Puglia régióban található város híres a trulli nevű hagyományos kúpos tetős épületeiről. Ezek a fehér falú épületek egyedülállóak és a világörökség részei.

Alberobello két fő részre oszlik: a Rione Monti nevű terület a turisták leggyakrabban látogatott része, ahol a legtöbb trulli található míg az Aia Piccola területen találhatók a helyiek lakóházai, és itt lehet bepillantást nyerni az autentikus falusi életbe. A Trullo Sovrano a legnagyobb és legmagasabb trulli Alberobello-ban. Ez az épület kétszintes, múzeumként működik, ahol betekintést nyerhetsz a helyi tipikus házak történetébe és berendezésébe.

Civita di Bagnoregio

Civita di Bagnoregio egy mesés középkori falu, mely Lazio régióban található.
Az emberek gyakran „a lebegő város” néven emlegetik, mivel a város valójában egy hatalmas sziklatömbön helyezkedik el, és csak egy gyalogos híd köti össze a külvilággal. Az idők során az erózió és a földrengések súlyosan károsították a falut, és sok embernek kellett elhagynia otthonát.
A városban már csak néhány állandó lakos él, azonban az utóbbi években a turizmus fellendülése révén újra népszerű célponttá vált. Civita di Bagnoregio híres a középkori épületeiről, a szűk utcáiról és a lenyűgöző kilátásról. A város központjában található Szent Donátus templom és a Palazzo Alemanni kiemelkedő látnivalók. Bővebb infó itt.

Castelmezzano

Ez a kis falu Basilicata régióban található, a Lucaniai Dolomitokban. A hegyek között elhelyezkedő falu látványa elképesztő.

Castelmezzano történelmi központja középkori várfalakkal rendelkezik, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak. Az egyik fő látnivaló a középkori erőd, amely a falu fölé magasodik. A várfalak és az erőd egykor védelmet nyújtottak a falu lakóinak.

Castelmezzano gazdag kulturális eseményekkel büszkélkedhet. Számos fesztivál és ünnep kerül megrendezésre, amelyek során megismerheted a helyi konyhát, a helyi népzenét és táncot, valamint a hagyományokat.

a 9 legszebb olasz falu

San Gimignano

Ez a toszkán város híres a tizenhárom középkori tornyáról, amelyek a városközpont fölé magasodnak. San Gimignano a toszkán vidék közepén található, lenyűgöző reneszánsz építészeti stílusú városközpontja van.

Positano

Ez a festői falu az Amalfi-parton található, és a lenyűgöző tengerparti panorámájáról híres. A színes házak az égbe merednek a domboldalon, és a város egyedülálló mediterrán hangulattal rendelkezik.

Montepulciano

Ez a toszkán város híres a vörösboráról és a lenyűgöző középkori épületeiről. A város központjában található Piazza Grande tér és a környező szűk utcák sokak szerint varázslatos hangulatot árasztanak.

Vernazza

Ez egy másik Cinque Terre falu, amely a tengerpartra épült, és gyönyörű tengerparti panorámával büszkélkedik. Vernazza egyike az öt Cinque Terre falunak és gazdag tengerészeti hagyományokkal rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük