Bellagio az ékszerdoboz a Comói-tó partján

Bellagio

Hol található Bellagio?

Bellagio a Comói-tó partján található kisváros, ami egy földnyelven hosszan benyúlik a tóba. A Comói-tó egy Y alakú tó Olaszország északi részén, Lombardiában.
Ez a tó már a Római időkben is vonzotta a gazdagabb rétegeket, így nem csoda, hogy olyan hírességek, mint George Clooney, Madonna, Richard Branson, Ronaldinho is birtokol vagy birtokolt itt villát.
Nem véletlenül. A Comói-tó és ezzel együtt Bellagio fölé is magas hegyek, az Alpok gyakran havas csúcsai tornyosulnak de a tó partján színes házak és villák, előttük pedig meseszép kertek és élénk zöld pálmafák sorakoznak.

Bellagio

Bellagio – Hogyan lehet megközelíteni?

Ha nem szeretnél sok időt tölteni a szervezéssel, érdemesebb befizetned egy szervezett útra. Ez a túra Milánóból indul és oda is tér vissza, ez az út pedig 11 órás, a Duomo elől indul.

Busz Bellagio és Como / Lecco között

Ha egyenesen ide szeretnél jönni a Comói-tó déli csücskében lévő Leccóból vagy Como-ból, akkor busszal vagy hajóval jöhetsz. (Természetesen autóval és motorral is eljuthatsz ide.)

Leccóból a busz körülbelül 45 perc alatt ér ide, sok megállója van és nyitott szemmel utazz mert az út mentén ha ügyes vagy, a vízesést is észreveszed.

A jegy ára 4 euró.

Ez a busz nem jár túl gyakran, a menetrend itt található. Ha megváltozna a menetrend vagy nem lenne hirtelen elérhető, akkor itt a fő link, itt az Orari feliratra kattints.

Como és Bellagio között ha tömegközlekedsz, akkor a C30-as buszra kell szállnod. A menetidő körülbelül 50 perc, a megállói itt vannak, a menetrendje pedig itt található. Itt találod az összes aktuális menetrendet.

Bellagio

Hajó Bellagio és Como / Lecco között

Como és Bellagio között a hajóút gyors hajóval körülbelül 45-50 perc (a menetidő attól függ, milyen az idő és hányan akarnak ki és beszállni). A lassabb hajóval körülbelül 2 óra az út. A hajójegy ára pedig 10,4 euró fejenként és irányonként.
A hajójegy ára Como és Bellagio között 14,8 euró irányonként. Bővebben: hajózás , Comói-tó

A tó másik végben található Lecco városból Picit ritkábban járnak a hajók, de itt sem megoldhatatlan. Nézd meg az aktuális menetrendet a hajóstársaság weboldalán.

Szállások Bellagioban

A Comói-tó szállások nem a legolcsóbbak és itt nem a Rockefelleres kastélyra gondolok (Villa Serbelloni) de itt is vannak jó választások. A Residence la Limonera a kedvencünk, de ha fullon van, akkor a Belvedere is jó megoldás. (Utóbbi egy picit drágább, de jó a kilátás)

Bellagio

Hol lehet jót enni?

Ha nyáron mész és sok a turista, a helyek többsége tele van. Mi évek óta a Hotel Du Lac éttermében szoktunk enni, de ha olcsóbban szeretnél valamit bekapni, akkor a Bellavita pizzériában 5 euróért adnak egy szelet isteni pizzát.

Mit érdemes megnézni Bellagioban?

Bellagio egy kis ékszerdoboz a Comói-tó partján. Itt már az is szép és emlékezetes, ha csak sétálsz az utcákon.
A toparon van egy szélesebb utca, ahol a kikötő és az éttermek, boltok vannak, de érdemes a lépcsőn felmenni az óvárosba, ott is érdekeseket és szépeket lát az ember. De az alábbiak a legfontosabb látnivalók Bellagioban:

Villa Serbelloni

Érdekessége a helynek, hogy a Rockefeller alapítvány birtokolja a parkot, amit előzetes bejelentkezés útján meg lehet nézni egy körülbelül másfél- két órás idegenvezetés keretében. A belépő 10 euró felnőtteknek, gyerekeknek 5.
Itt lehet jelentkezni és jegyet venni. Ha csak bekukkantanál a palotába, itt megteheted mert ez egy ma is működő hotel.
A Villa Serbelloni egy gyönyörű villa Bellagioban. A XV. században épült villa Serbelloni nevet az egyik tulajdonosáról kapta.
Ha nem akarsz bemenni, akkor a kerítésen át be tudsz kukucskálni, bár akkor nem látod csak az épületet kívülről.

Villa Melzi d’Esti

Ha csodás képeket szeretnél készíteni, akkor itt a lehetőség. A Villa Melzi parkja március 25-től október végéig látogatható. A park Bellagio központjáról egy kellemes 15 perces sétára van, a tó partján kell sétálni és már a sétáért is megéri. Bővebb infó: Villa Melzi.

Bellagio

Kisvonattal Bellagioban

Gyereknek és felnőttnek is kellemes program a körülbelül fél óránként közlekedő kisvonat. A kikötőnél van a végállomása, a menetrendet pedig itt találod.
A kisvonat tesz egy nagy kört Bellagio bel,- és külvárosában, egészen a strandig elmegy.

Kajakozás a Comói-tavon

Igen népszerű lett mostanában ez a program a tavon. Másfél órát kajakozni ilyen gyönyörű tavon, örök élmény. Itt lehet megnézni a programot.

Hol tudsz Bellagioban parkolni?

Ez egy nehéz kérdés. Bellagio belvárosa forgalomtól elzárt terület, ide nem hajthatsz be, de a városban 3 részre van osztva a parkolási lehetőség:
Kék vonalas parkoló: itt este 8-ig óránként 1,5 euróért parkolhatsz.
Sárga vonalas parkoló: ide ne állj, ez a helyieknek van fenntartva.
Fehér vonalas: ide állhatsz ingyen is. Térkép a parkolókhoz.

Bellagio

Mennyi időt szánjak Bellagio – ra?

Ez egy pici, néhány utcás kisváros. Ha csak sétálni jöttél, nézelődni, akkor 2-3 óra elég rá.
Ha a parkokat is meg szeretnéd nézni, kisvonatozni is szeretnél, akkor legalább 5-6 óra kell rá.
Ebédeléssel és a fenti programokkal pedig ennél is több, érdemes lehet itt aludnod.

Bellagio

Mikor menjünk a Comói-tóhoz?

A tó minden évszakban szép.

Amikor hideg, ködös, párás idő van, akkor azért szép mert sejtelmesek a hegyek.
Télen ha jó időt fogtok ki, akkor általában havasok a hegyek a környéken.
Tavasszal, körülbelül március közepén szokták kiültetni a virágokat, innentől viszont remek fotóalany a hely.
Nyáron sok a turista, a fák zöldek és minden virág virít. (Gondoskodnak arról, hogy a virágok mindig buján virágozzanak)
Nekem nap kedvencem az ősz. Bellagio ilyenkor mutatja az legszebb arcát, de ehhez szerencse kell mert ilyenkor már gyakrabban rossz az idő, borult az ég, esik az eső, fúj a szél.

Bellagio – képek

5 gondolatokat “Bellagio az ékszerdoboz a Comói-tó partján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük