Baciodisale étterem Margherita di Savoia

Bacciodisale

Pár napja jártunk ebben az étteremben. Nehezítette a helyzetet, hogy szélvihar volt, az étterem meg közvetlenül a tengerparti sétányon van. Ha jól emlékszem, még neve is volt a viharnak, tényleg nagyon fújt. Azért ide mentünk, mert ez volt a legközelebbi étterem a szállásunkhoz, ezt mertük megkockáztatni.

Jókat ettünk. Egyrészt a fenti képen szerintem látszik, hogy az a bruschetta finom. Én nem tudom hogy van az, hogy az olaszoknál mindig finom a paradicsom, mifelénk meg mintha kivonták volna belőle az ízt. A kenyér is fantasztikusan finom volt, nem tudom, hogy a híres altamurai kenyér-e vagy csak valami rokona, de extra finom volt.

Kiről nevezték el a Margarita pizzát?

Pizzát is kértünk mert ha már a Margherita pizza névadójáról elnevezett Margherita di Savoiában voltunk, mi mást együnk.
A pizzának olyan tésztája volt, amilyet szerintem én még soha nem ettem. Kiemelkedően finom volt. A feltét is jó volt, de a tészta az mennyei volt, de szerintem látszik rajta.

Baciodisale étterem

Ettünk még helyi tésztát padlizsánnal, ami szintén finom volt, de azért az a pizza… na aaaaaz. Pugliában híres ez a orecchiette tészta. Ezt általában brokkolival szokták enni és darált kolbásszal (itt a recept hozzá) vagy paradicsomos mártással, például ilyen padlizsános verzióban. Jó volt, jót ettünk itt.

Egy gondolat a “Baciodisale étterem Margherita di Savoia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük