Boccadasse látnivalói: az olasz csoda Genova mellett

Boccadasse látnivalói

Genova kikötőjéből egy kellemes tengerparti sétával egy igazi olasz hangulatot árasztó helyre juthatunk, aminek neve Boccadasse. Boccadasse egy régi halászfalu, de mit kell még róla tudni? Mik Boccadasse látnivalói?

Hogyan juthatunk el Boccadasseba?

1, Gyalog: Ha jó az idő, érdemes gyalog elindulni a Corso Italia-n Genovából, így körülbelül egy óra alatt eljutunk Boccadasséba, de mindezt a tengerparton, egy nagyon kellemes, széles sétányon. Itt nézheted meg videón.

2, Ha biciklivel vagytok, az a jó hír, hogy 2020-ban elkészült a Genovából Boccadasséba vezető biciklisáv is.

3, Tömegközlekedéssel: Ha nagyon keveset szeretnétek gyalogolni, akkor a 42-es buszra szálljatok mert így csak pár percet kell menni lefelé, a tengerpartra.
A 42-es busz Kolumbusz házától indul, itt találod a menetrendjét és a megállókat.

4, Autóval: a Corso Italia-n érdemes menni, így a tengerparton autózhattok végig.

Boccadasse Látnivalói: a halászkikötő

Boccadasse látnivalói

Ha szeretnél egy csöppnyi tengerparti vakációt miután megnézted Genovát és az ottani világörökségeket, érdemes elsétálnod a tengerpart mellett vezető Corso Italián a csöppnyi, de annál kellemesebb Boccadasse nevű részre.

Boccadasse látnivalói kimerülnek a színes házakban és a pici öbölben, ami egy aprócska, régi halászkikötő.

Ezt a halászkikötőt még ma is használják erre a célra, akkor is, ha már rengeteg turista felfedezte magnak a környéket.

Boccadasse amellett, hogy kellemes éttermekkel vár, még akár úszhatsz is a pici öblében, bár a tengerpart itt köves.

Szállás: Boccadasse

Ha olyan szállást keresel, aminek pont a legszebb részre nyílnak az ablakai, akkor a két lehetőséged van. Egyik sem a legolcsóbb, de tényleg jó a kilátásuk és mindkettő külön lakás. Az egyik 55, a másik 80 négyzetméteres.

1. Nel Gozzo sul Mare.

2. Il Rifuggio (a menedék)

3. Ha megelégszel azzal, hogy 100 méterre vagy a legszebb résztől, akkor a Rex hotel is jó választás lehet.

Boccadasse látnivalói

Boccadasse és a színes múlt

Két legendával érdemes megismerkedni, mindkettő elég szórakoztató.

1. Az első szerint Boccadasse-t egy spanyol hajótörött alapította több, mint ezer évvel ezelőtt. Egy hatalmas viharban tönkrement a hajója és ez volt a legközelebbi pont ahova eljuthatott. De annyira megtetszett neki a környezet, hogy már nem akart visszamenni Spanyolországba, így született ez a település.


2. A második már egy sokkal közelebbi korba repít minket: az argentin Buenos Aires egyik (legszebb) része a La Boca negyed. La Boca negyed is olyan szép színes házakból áll, mint itt Boccadasséban a környék.
Ráadásul az ottaniak igazi genovaiaknak vallották magukat, így 1882-ben kikiáltották a La Boca Köztársaságot, aminek a zászlaja egy genovai zászló volt.

Hol lehet jót enni?

Lent a tengeroparton (és közvetlen közelében) több éttermet is találtok.
1. Az egyik a Creuza de Ma nevű étterem, ahol főleg halételeket készítenek (nagyon jól) és ha szerencsés vagy, akkor még jó kilátásod is lehet. Ez az étterem egy picit drágább, egy átlagos fogás 15 euró körül van.

2, Szintén a Piazza Nettuno-n találod lent a tengerpartnál a Antica Osteria Dindi nevű helyet.
Itt is jó a kilátás mert közvetlenül a szép részre néz a hely, ráadásul rántott vegyes halakat és herkentyűket is árulnak egész jó áron, sörrel együtt 10 euróért (2019-es ár).

3, Ha fagyit ennél, az Antica Gelateria Amedeo-t keresd, ami a fenti Osteria Dindi mellett van, a pici Piazza Nettuno sarkán.

a halászkikötő

Ahogy jössz Genovából a Corso Italia-n, elmész majd több szervezettebb, rendezettebb strand mellett is, de ennek sokkal jobb a hangulata.

Boccadasse látnivalói: Élő webkamera

Cámara web en tiempo real Boccadasse - Génova

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEKET LIGURIÁBÓL ITT OLVASHATSZ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük