Az első poszt

Olvasáshoz ajánlom ezt a zenét: Italian Cooking
Napok óta azon gondolkozom, hol is kezdjem, miről is írjak először és nagyon nem tudtam kitalálni még a régiót sem. Puglia? Piemonte? Veneto? Lombardia? Ohhh, Lombardia! Szicília? Mindet szeretem.
Arra jutottam, hogy először megpróbálom nyilvánosan összefoglalni a gondolataimat Olaszországról, miért is szeretem annyira, mit tervezek, miről fogok írni, hátha így egyszerűbb lesz.

Amikor először jártam Olaszországban

Azt hiszem 32 éves voltam, amikor először Olaszországban jártam és beleszerettem.
Igazság szerint cikinek éreztem, hogy még olyan „alap” helyeken sem jártam, mint Velence vagy Firenze.
Rettentő boldog voltam, hogy 3 napot Olaszországban tölthetek, megnézhetem Velencét és Pádovát, hogy láthatom A Tengert, hogy végre ehetek egy „rendes” olasz pizzát és beszélhetek pár szót olaszul.
Azóta megszámlálhatatlanul sok helyen jártunk Olaszországban, bejártam 1 régió kivételével az összeset, jártam az összes olasz nagyvárosban és még több kisvárosban és faluban, körbejártuk az olasz csizmát minden irányból, hajóztunk az összes hajózható taván (ahhh… azok a tavak!), ettünk mindenhol pizzát, ittunk minden faluban cappucinót és lefotóztuk az összes szépségét.
Nagy szerelmem Olaszország és minél több helyen járok, annál inkább szeretem.
Mindezt úgy mondom, hogy közben bejárjuk / bejártuk az egész világot és van összehasonlítási alapom. Olaszország fantasztikus!

Miről fog szólni a blog?

Bejárjuk az országot, lesznek posztok városokról, épületekről, ételekről, híres emberekről, történelmi eseményekről, egyszóval mindenről, ami Olaszországhoz kapcsolódik.
És tényleg az a helyzet, hogy nem tudom hol is kezdjem, mivel kezdjem, mert annyi mindent tudnék írni. A bőség zavara.

Ki vagyok? Kik vagyunk?

Amellett, hogy Olaszország szerelmesei vagyunk, ráaásul még enni is szeretünk jókat, engem pedig érdekel az építészet és az összes olyan dolog, ami az átlagembert már nem annyira mert valljuk be, manapság nem „alap” az, hogy az ember tudja, hogy „Hogy is volt ez a velenceiekkel és a genovaiakkal?” Vagy hogy mi a fene is történt Genova és Savona között, miért nem voltak annyira jóban egymással? Hogy Savona régen honnan szedte a sok pénzét? Vagy hogy Garibaldi mit is csinált Maddalena szigetén, és még sorolhatnám.
Egy hatalmas kérdéshalom van az agyamban, amiről szeretnék majd írni.
Meg persze arról is fogok írni, hogy hol ettünk jókat, hol szálltunk meg jó helyen, hogyan jutottunk oda, mik az adott hely látnivalói, stb.
Egy nagy olasz saláta lesz ez, ami milliónyi darabból áll majd reményeim szerint.

Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük