Sestri Levante egy különleges gyöngyszem

Sestri Levante

Pár hete, áprilisban úgy esett, hogy Pisa és Genova között kerestünk egy kellemes helyet, ahol lehet a tengerparton henyélni és van is mit nézni. Nekünk bejött Sestri Levante, így mesélek nektek egy kicsit a városról.

Bár a képek április végén készültek, a nyugalom megzavarására alkalmasak. Főleg a virágos és naplementés képek sikerültek igen giccsesre. 🙂

Sestri Levante, egy kicsi, de gyönyörű város

Sestri Levante, egy kicsi, de gyönyörű város Liguriában a Földközi-tenger, azon belül is a Ligúr-tenger partján. Ez egy szuper hely, amely tökéletes úti cél a pihenésre és a kikapcsolódásra. Genova és La Spezia között nagyjából félúton található, és bár Portofino és Cinque Terre talán a legismertebb turistacélpontok az olasz Riviérán, Sestri Levante egyre népszerűbbé válik az olaszok körében is. A város bája és kulturális gazdagsága felejthetetlen élményeket kínál az ide látogatóknak.

Sestri Levante
Sestri Levante a város egyik térképén

A régi, álmos halászfalu, Sestri Levante fokozatosan turistaközponttá vált az elmúlt évtizedekben. Óvárosa egy félszigeten található, amelynek az egyik oldalán a gyönyörű Baia del Silenzio (Csend Öble) található, a másik oldalon pedig a Baia delle Favole (Mesék Öble). Ezek az öblök a híres dán író, Hans Christian Andersen tiszteletére lettek elnevezve, aki rövid ideig itt élt a XIX. században. A két öböl között egy félsziget fekszik, ez választja el a „két tengert”.

Sestri Levante
Itt ömlik a Gromolo a tengerbe

Az óváros felfedezése is egy élmény. A vasútállomástól gyalogosan elérhető a gyönyörű óváros keskeny utcáival és elegáns üzleteivel. Ne hagyd ki a város legjobb fagylaltozóját, az Ice Cream’s Angels-t sem, amely a főutcánál, a Via della Chiusa-n található, de számos halétterem is van a városban, amelyek frissen fogott alapanyagokból készült fogásokat kínálnak.

Sestri Levante

A Baia del Silenzio idilli strandja az óváros déli részén található, ahol a házak elérik a tengerpartot.

Sestri Levantéban van szabadstrand is, de összességében a tengerpart, a majdnem a tengerbe épült házakkal elég romantikus képet fest, többek szerint Liguria legszebb tengerpartja ez.

Sestri Levante
Virágok, pálmafa, és naplemente. Sestri Levante szép!

Mit lehet itt csinálni? – Sestri Levante

Sestri Levante tengerpartja áprilisban is sok embert vonzott, már akkor is be lehetett ülni tengerparti éttermekbe, kifeküdni a napágyra, koktélozni, vagy búvárkodni és megnézni közelebbről a hajóroncsot.

Szállás – Sestri Levante

Mi hirtelen felindulásból jöttünk Sestri Levante-be, és töltöttünk el egy egész napot itt. Pisából Genovába kellett mennünk, így a nagy áprilisi kánikulában jólesett egy kis tengerparti henyélés.
Mivel azonnalra kellett a szállás, nem sokat teketóriáztunk, olyat kerestünk, ahol van állandó recepció, közel van a tengerparthoz, nyitva is van és a legközelebb volt ahhoz az étteremhez, ahol éppen voltunk. A választásunk erre a háromcsillagosra esett. Nem mondom, hogy nem létezik nála jobb, de teljesen megfelelő volt.

Hol lehet jókat enni?

Két helyen ettünk. Az egyik az a hely volt, ami éppen nyitva volt délután fél 3-kor is, a másikba viszont vacsorázni mentünk.
A fenti, bal oldali kép a tengerparti étteremben készült, ahol elég jót ettünk, azt hiszem Conte Max a neve, a másik pedig egy belsőbb utcában található étteremben, a Easy Ristorante Bar – Tipica cucina ligure -ben készült. Utóbbi picit drágább kategória volt.

Ha júniusban jössz ide

Sestri Levante évente megrendezi a HC Andersen Fesztivált, ahol a gyermekirodalom világához kötődő fontos irodalmi díjat is adnak a legtehetségesebbeknek. A város ilyenkor megtelik zsonglőrökkel, utcai művészekkel, valamint egy verseny keretében a legjobb gyerekmese írók díjazásban részesülnek. 2024-ben június 5 és 9 között tartják.

Milyen a tengerpart Sestri Levante-ben?

Mivel átutazóban voltunk itt egy napig, csak egy tengerpartot próbáltunk ki. Nekem bejött, a víz tiszta volt, voltak napozóágyak és közöttük asztalok és lehetett rendelni a tengerparti bárból. Fontos megjegyeznem, hogy pénzt nem kértek az ágyakért, a bár árai pedig teljesen korrektek voltak.

Összefoglalva

Ez a kisváros nemcsak kellemes tengerpartjával és történelmével, hanem gazdag kulturális életével is elvarázsolja látogatóit. Egy pár óra vagy pár nap ebben a városban biztosan felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek.

Sestri Levante képek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük