Brindisi repülőtere

Brindisi reptere

Olaszországban számos belföldi repülőjárat közlekedik, mivel az ország hossza miatt még a gyorsvonatokkal is hosszú időbe telik eljutni például egy déli városból egy északiba. Repülővel azonban a 10-12 órás vonatút helyett akár egy óra alatt is megtehető ez a táv (plusz a reptérre jutás és a biztonsági ellenőrzések ideje). Ennek köszönhetően a repülőterek jelentős szerepet töltenek be. Brindisi repülőtere meglepően nagy, és fontos csomópontként szolgál.

Egyetlen probléma van vele: ha megkérdezed a Google-t, hogy mégis hogyan lehet ide eljutni, akkor azt tanácsolja, hogy menj gyalog, ami persze bőröndökkel elég nehezen megvalósítható, de elárulom neked a titkot.

Brindisi repülőtere

Hogyan lehet eljutni Brindisi repülőterére?

  1. Ha Brindisi állomásáról szeretnél eljutni ide, akkor körülbelül 30 percenként van közvetlen buszjárat, ezen a linken találsz menetrendet. A jegy ára 1.5 euró fejenként.
  2. Ha szereted a kényelmet, akkor rendelj magadnak transzfert.
  3. Ha ráérsz és nincs sok csomagod, akkor ki is sétálhatsz ide, de erre szánj legalább egy órát mert közben van mit nézni. Erről fogok majd írni sokkal bővebben is mert Brindisi érdekes város.

Lehet jókat enni Brindisi repülőterén?

Brindisi repülőtere elég nagy és forgalmas, így gondoskodtak arról, hogy legyen mit enni a fáradt utazónak. Rögtön a bejáratnál találsz egy éttermet, ahol bőséges a helyi ételek kínálata és ráadásul még jó is. Bár, tudnak ezek az olaszok rosszat főzni?
A lenti képen látod a kínálatot.

Brindisi repülőtere

És ha mégis gyalog megyek?

Bevallom, nekem nagyon megtetszett az ötlet, amikor a Google azt tanácsolta, hogy menjek gyalog. Többször jártam már Brindisiben, így pontosan tudtam, hogy van itt mit nézni és még kellemes hely is a város.

Körülbelül 50 percet jósolt erre az útra, de egyrészt én elmentem egészen az öbölig, ott ittam egy szuper kávét, megettem az ország legjobb cornettóját, ücsörögtem a pálmafák árnyékában, majd a tengerparti sétányon elindultam a repülőtér felé.

Brindisiben van az ország egyik fontos hadi kikötője, így rögtön két nagy anyahajót és több kisebbet is láttam, körbesétáltam a laktanyát, majd a római források mellett elhaladva az öböl másik oldalán beültem az egyik kávézóba ahol a horgászokat figyeltem, majd elindultam a reptér felé a lakónegyeden át.

Ezt követően kiértem a reptér mellé, ahol a NATO katonák kicsit furcsán néztek rám mert mégis mi a fenét keresek ott gyalog, de látták, hogy ártalmatlan vagyok. Közvetlenül a reptér mellett van ez a templomka, itt megpihentem, majd a fent emlegetett étteremben elfogyasztottam az ebédemet. Szerintem kellemes és érdekes séta volt, de nekem nem volt nagy cuccom.

Brindisi repülőtere

A kaland része volt az is, hogy a kellemes áprilisi hőségben jólesett a reptér előtti füves részen heverészni és közben a gyíkokat figyelni a pálmafákon.

Brindisi repülőtere

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük