Bari vára
Bari,  Puglia

Bari vára

Bari vára időutazásra invitál minket. A várat II. Frigyes császár építtette a 13. században. Mára Bari jelképévé vált ez a vár, ami az óváros, az ókori hajógyár és a katedrális között helyezkedik el.

Legjobb ehetőségek Bariban:

  1. Ingyenes Bari városnézés
  2. Ha szereted az olasz tésztákat, ez tetszeni fog!
  3. Street food túra Bariban!
  4. Bari látnivalói
  5. Puglia látnivalói
Bari vára

Ezen impozáns erőd bizánci-normann eredetű középső részét teljesen átalakíttatta II. Frigyes 1233 és 1240 között, majd I. Károly tovább alakíttatta a várat. Az Aragóniai időszakban, a 16. században, a lejtős oldalfallal és szép tornyokkal gazdagították az épületet.

Bari vára

A várat az Aragóniaiak a Sforza hercegi családnak ajándékozták, és két jelentős nő, Aragóniai Izabella és Bona Sforza, dolgozott az erődítmény szépítésén és bővítésén.

A Bourbon uralom alatt a vár hosszú időn keresztül hanyatlásnak indult, szolgált börtönként és kaszárnyaként is. Csak 2017-ben, széleskörű helyreállítási munkákat követően nyitották meg újra a nyilvánosság előtt, mint múzeumot.

Bari vára

A vár különböző termeiben időszakos kiállításokat, kulturális rendezvényeket és állandó kiállításokat láthatsz. Az Aragóniai terem fotókiállítást kínál a vár helyreállításának történetéről, míg az Anjou szárnyban található régészeti gyűjtemény a 15-18. századból származik, és az ásatásokból származó leleteket mutatja be. A Torre dei Minorenni terme ékszerekből álló gyűjteményt mutat be.

Bari vára

Összefoglalva: érdemes tenni egy sétát a vár körül és ha van időtök, érdemes bemenni. A belépő felnőtteknek 10 euró.
Hétfő kivételével minden nap nyitva van reggel 9 és délután 7 között, bemenni 6-ig lehet. Ezen a linken lehet idegenvezetést kérni.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük