Mi az a rapa?

Rape

Főleg ha Olaszország déli részére látogatsz fogod látni ezt a nevet az étlapon meg persze ha szemfüles vagy, a piacokon is árulják. Teljesen helyi növény ez, annyira, hogy a (szerintem) legnagyobb olasz gasztromagazinban is elmagyarázzák a többi olasznak, hogy mégis mi az a rapa. Utóbbi linket csak saját felelősségedre nyisd meg, szerintem teljesen felháborítóak ezek az olaszok, hogy ilyen jókat főznek! Egy olasz nagymamát mindenkinek!

Nem vagyok rapa vagy rape szakértő, de ha meglátom az étlapon, akkor mindig azt kérem, szóval betettem a poszt aljába pár képet, ahol ilyen volt a tányéromon. Nem vagyok ételfotós, szóval bocis a gagyi képekért.

Szóval mi az a rapa?

Fogsz egy spenót növényt meg egy brokkolit és valahogy összenöveszted őket. Nem vagyok botanikus, de valahogy így tudnám elmagyarázni neked egyszerűen. Ha szereted a két növény közül valamelyiket, akkor ez a növény is ízleni fog.

Az íze kicsit kesernyés, de mégis sűrű zöld íze van, ha mondhatok ilyet, mindenesetre Olaszország déli részén imádják és rengeteg módon készítik, az egyik kedvenc az, amikor helyi kolbásszal eszik. Kicsit furcsán néz ki, de szerintem finom.

Rape
Rape a piacon, Bariban

A piacon kilóra árulják, mint nálunk a krumplit és ha hazaviszik és főznek belőle valamit, akkor remek dolgok születnek. Bár, tudnak az olaszok rosszat főzni?

Pizzéria Bariban
Rapa a pizzámon

Először pizzán találkoztam a növénnyel, amikor Bariban a tányéromra került, aztán Monopoliban a strdetfood étteremben is ez volt az a furcsa zöld izé a buciban. 

Rapa kolbásszal Monopoliban

Tehát ha ilyet látsz, akkor bátran kóstold meg mert tényleg érdemes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük