Hol együnk jót Monopoliban?

Hol együnk jót Monopoliban? Első rész :)

Egy elég különleges helyre szeretném felhívni az éhes olvasók figyelmét mert szerintem kezdenek kihalni a turizmus fejlődésével azok a helyek, ahol a régi, hagyományos, kicsit furcsa dolgokat lehet enni Olaszországban, de ha azon agyalsz, hol együnk jót Monopoliban, akkor olvass tovább. Kicsit jobban úgy tudnám ezt megfogalmazni, hogy amikor én gyerek voltam, akkor Budapesten minden…

Tovább
Szicília legszebb városai Térképpel

Szicília legszebb városai térképpel – A 15 legjobb úti cél 2025-ben

Szicília nem egy sima „délolasz nyaralás”, hanem egy külön világ. Egy sziget, ahol a múlt nem poros, hanem illatos – fokhagymától, tengertől, bazsalikomtól –, és ahol minden város egy másik arcát mutatja a szigetnek. Vannak itt barokk csodák, görög templomok, halászkikötők, hegytetőre épült kisvárosok és tengerparti paradicsomok – és mind azt állítja magáról, hogy ő a…

Tovább
Hop-on Hop-off busz Siracusában

Hop-on Hop-off busz Siracusában – Megéri?

Amikor először megláttam a piros buszt Siracusában, azt gondoltam: „Na ez biztos csak turistáknak való, túl drága, túl lassú, túl… giccses.” De aztán eljött az a bizonyos forró nyári nap, és a gondolattól is elfáradtam, hogy gyalog menjek el a görög színházig (régészeti parkig) Úgyhogy – egy spontán döntéssel – felszálltunk a buszra. És milyen jól…

Tovább
Manarola - Cinque Terre látnivalói

Manarola – a csodafalu (Cinque Terre)

Manarola 😍Szerintem nem létezik olyan ember, aki még nem látott olyan képet, amin a Cinque Terre valamelyik apró települése látható. Egyrészt világörökség, másrészt híresen szép helyek. Ha gyalog érkezel Manarolába a Via dell’ Amore-n, a tenger fölött kanyargó, néhol sziklába vájt úton, ami összeköti Manarolát Riomaggioréval, lélegzetelállító panorámát láthatsz. Manarola eredetileg egy pici halászfalu volt,…

Tovább
Molfetta

Puglia télen? Bari télen? Olaszország télen?

Hozok egy csokor érvet a főszezonon kívüli utazásra mert Puglia télen is szép, érdekes és ilyenkor is van mit nézni és főleg kóstolni. Magyarországon az emberek nyárra, egész konkrétan júliusra és augusztusra igyekeznek időzíteni a nyaralásukat, míg külföldön az emberek a meleg, nyári időszak élvezhetetlenné válása miatt már leginkább tavaszra, a nyár elejére és őszre…

Tovább
Granita

Granita – a szicíliai fagyi, amit érdemes megkóstolni

Valószínűleg még ezerszer fogom leírni, hogy Szicília finom. Végigkóstoltam már teljes Olaszországot, északtól délig, keletről nyugatra, mindent, amit csak lehetett. Még a firenzei lampredottót is megkóstoltam, ami egyébként egy pacalos szendvics, és nem haltam bele, pedig utálom a pacalt. De itt, Szicíliában van egy olyan édesség, vagy fagyi, amit nem szabad kihagyni: a neve granita….

Tovább

Cassata siciliana – cukorimádóknak

Na, ha Catania, akkor Cannolo, gondolná az átlagturista… de te nem vagy átlagos! Ha már itt jársz, vétek kihagyni a Cassata sicilianát, az egyik legédesebb, legszicíliaibb és legkalóriadúsabb desszertet, amit valaha kitaláltak. Ez nem egy egyszerű süti – ez egy cukorbomba, egy mestermű, egy történelmi jelentőségű édesség! (Lesznek képek is hamarosan csak még le kell mennem…

Tovább
Puglia áprilisban

Puglia áprilisban – Milyen tavasszal Olaszország?

Így jár az (én), aki elfelejti elmesélni, hogy merre járt. Lassan egy év távlatából kell visszaemlékeznem. Tavaly áprilisban Pugliában bolyongtam egy hétig, és amellett, hogy Április közepén egy váratlan hőhullám érte el Pugliát, a hőmérséklet bőven 30 fok fölé emelkedett, ami tökéletes alkalmat adott a régió felfedezésére. A forró, de kellemes időben minden város más-más…

Tovább
Szuper étterem Altamurában

Étterem Altamurában – Tre Archi

Tegnap Altamurában jártunk és annak rendje és módja szerint éhesek voltunk, és naná, hogy épp az az időszak volt, amikor általában zárva vannak az éttermek. Ez az étterem Altamurában a neten fellelhető képen alapján szimpatikusnak tűnt, azonban nem vártuk azt, hogy ilyen finom ételeket és roppant igényes környezetet kapunk. Mesélem: Még mielőtt: ez nem egy…

Tovább
Mastro Ciccio

Mastro Ciccio – Street food étterem Bariban

Gyorsan elmesélem, mert még mindig a hatása alatt vagyok: tegnap beugrottam a Mastro Ciccio nevű street food helyre Bariban, és elképesztően jót ettem. Fogalmam sem volt róla, hogy létezik ez a hely, csak ajánlották, hogy „ez jó, próbáld ki”, én meg nem sokat gondolkodtam, mentem, és tényleg jó volt! Miért jó a Mastro Ciccio? Az egyik nagy előnye,…

Tovább