Étterem Altamurában – Tre Archi

Szuper étterem Altamurában

Tegnap Altamurában jártunk és annak rendje és módja szerint éhesek voltunk, és naná, hogy épp az az időszak volt, amikor általában zárva vannak az éttermek. Ez az étterem Altamurában a neten fellelhető képen alapján szimpatikusnak tűnt, azonban nem vártuk azt, hogy ilyen finom ételeket és roppant igényes környezetet kapunk. Mesélem:

Még mielőtt: ez nem egy fizetett hirdetés, hanem annak elmesélése, hogy jót ettünk, szép környezetben.

Másik, hogy imádom a szép belső tereket, és amikor minden aprólékosan meg van komponálva. Szóval ha csak az érdekel, hogy jó-e az étterem, akkor: Igen! Bátran üljetek be.
Ha pedig szeretnél részletesen megismerkedni a belső dizájnnal, akkor nyugodtan olvass tovább.

A kellemes belső

Képzeld el, hogy egy átlagos étteremre számítasz, aztán amikor bemész, azt látod, hogy minden tökéletesen meg van komponálva. És itt ez nem túlzás. Minden igényes, aprólékosan átgondolt és roppant kellemes.
Amellett, hogy a fenti kép fogadott minket amikor beültünk, ezt a szép tányért és az egyszerűséget, de finomságot tükröző elrendezést láttam:

étterem Altamurában

Aztán megakadt a szemem az asztal közepén lévő olajfán, amit sajnos elvittek, de még előtte lefotóztam.

étterem Altamurában
Milyen egyszerű és milyen szép így

A kenyér

Az altamurai kenyér

Hoztak egy kosár kenyeret. Persze nem akármilyet: saját készítésűt. Hozzá olívaolajat, ahogy azt kell errefelé. Bővebben itt írtam az altamurai kenyérről, ami a világ legjobb kenyere a város szerint.

Első fogás: tészták

Mert vannak az előételek, utána jönnek a tészták és aztán a főétel. Meg persze a desszert és közben a bor. Olaszországban ez így szokás.
Minden tészta házi készítésű, a bal oldali az paradicsomos sonkás volt, a jobb oldali pedig szélesmetélt vajjal és szarvasgombával. utóbbit nem kóstoltam, de állítólag az is isteni volt.

Amikor elolvastam az étlapon, hogy zöldfűszerekkel és zöldségekkel négy órán át főzött marha, akkor rögtön tudtam, hogy ilyet fogok enni. Nem bántam meg! Egyetlen baj volt vele: nem az egész kondérnyit adták oda. Bár, ebből az is kevés lett volna.

A borok

étterem Altamurában

Nagyon ritkán iszunk alkoholt és nem is értek hozzá, ezért ezt a -szerintem- jól kinéző „borospincét” csak beteszem ide. Ez az étterem egy része volt, körülbelül 2 asztalnyi helyet foglalt el.

Összefoglalva

Ez az étterem Altamurában nekünk bejött.
Tre Archi a neve, és ha arra jártok, bátran menjetek be. Az óvárosban vannak, a templomtól azt hiszem 2 pici sarokra. Megéri!
Itt a saját weboldala.
További posztok Puglia régióról és Altamuráról.

2 gondolatokat “Étterem Altamurában – Tre Archi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük