Polignano a Mare áprilisban

Polignano a Mare

Polignano az egyik leghangulatosabb kisváros Bari környékén. Mindene megvan ahhoz, hogy néhány kellemes napot vagy órát töltsünk ott. Mert valljuk be, mérhetetlenül sok különleges látnivalóval nem rendelkezik, de az óvárosa hihetetlenül hangulatos, nem elfelejtve a híres, bár aprócska tengerpartját, ami viszont messze földről vonzza ide a látogatókat. Polignano a Mare áprilisban sem okozott csalódást, és még meglepően kevés turista is volt.

Miért jó áprilisban Polignano a Mare-ba utazni?

Legelső és legfontosabb különbség a nyári hónapokhoz képest, hogy kevés a turista. Lehet nyugodtan sétálgatni az utcákon, nincs tömeg, nem lógnak bele ezren a képbe. Ezért sem látsz embereket a képeim többségén. De rögtön itt van ez a lenti fotó, ahol szerintem látszik, hogy az ember mennyire jól érzi magát Polignano egyik teraszán az április reggeli napsütésben:

Polignano a Mare áprilisban
Reggeli csendélet: napsütés, egy jó kávé, kellemes szellő és 23 fok

És ehhez kapcsolódik, hogy ilyenkor az érdekes hajós kalandokra is kevesebb a jelentkező. Másik, hogy a szállások sokkal olcsóbbak ilyenkor mert még egyáltalán nem indult be a szezon. Ilyenkor bőven van 50 euró körül szállás, még akár olcsóbbat is találsz.

Mégis az egyik legfontosabb érv ami az áprilisi utazás mellett szól az az, hogy ilyenkor még élvezhető a város mert nincs árnyékban 45 fok. Amikor Polignanoban jártam, kellemes 23 fok volt, egy nappal előtte viszont 27 fok volt és ezerrel sütött a nap.

Képek: Polignano a Mare áprilisban

Polignano a Mare áprilisban
Reggeli Polignano a Mare híres szobránál

Ez a hey régen nagyon nem így nézett ki, de az elmúlt évtizedben sok minden változott a városban. Például rendbetették ezt a teret, nyílt rajta vagy 8 kávézó. Más világ már ez.

Polignano a Mare áprilisban
Reggel senki nincs a híres strandon

Ritka olyat látni, hogy senki nincs lent a parton. Az elmúlt 20 évben már minden beépíthető centin nyitottak egy kávézót vagy egy éttermet és ne felejtsük el, hogy a Red Bull egyik sziklaugró versenye is itt van minden évben.

Polignano a Mare áprilisban
Reggeli fényekben

Örülök, hogy volt időm egy kicsit nézelődni és üldögélni a városban. Kifejezetten érdekes volt, hogy egyedül jártam az utcákat, a turisták csak fél 10 körül jelentek meg, de akkor sem voltak sokan. Jó Polignano a Mare áprilisban!

Volare, Cantare. Domenico Modugno szobra

Egy gondolat a “Polignano a Mare áprilisban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük