Hajózás a Comói-tavon
Hajók menetrendje a Comói-tavon, jegyárak, kikötők és hasznos infók az utazáshoz.
Hajók menetrendje a Comói-tavon, jegyárak, kikötők és hasznos infók az utazáshoz.
Ha jártál már Olaszországban nyáron, biztos feltűnt: nem minden strand olyan, mint a filmekben.A homok aranyló, a napernyők színkódosak, és minden centiméter tökéletesen rendben van — mintha valaki vonalzóval húzta volna meg a törölközők közti határokat. Nos, ez az olasz strandélet lényege: a lido, amit nem mindenki szeret, és kétségtelen előnyük, hogy a legjobb helyeken szoktak lenni…
Egy kedves ismerősöm a napokban keresett meg azzal, hogy életében először utazik Milánóba, és ezer kérdést tett fel a bejutással kapcsolatban. A fő célja: megnézni a Milánói dómot (igen, azt a híres fehér márványcsodát, ami a város szíve). Szóval olyan kiindulási pontot keresett, ahonnan gyorsabban, egyszerűbben és lehetőleg olcsóbban juthat el a belvárosba. Innen jött a klasszikus kérdés: Milano Malpensa vagy…
Pár hete, áprilisban úgy esett, hogy Pisa és Genova között kerestünk egy kellemes helyet, ahol lehet a tengerparton henyélni és van is mit nézni. Nekünk bejött Sestri Levante, így mesélek nektek egy kicsit a városról. Bár a képek április végén készültek, a nyugalom megzavarására alkalmasak. Főleg a virágos és naplementés képek sikerültek igen giccsesre. 🙂…
Múltkor írtam a gyönyörűséges Matera városáról egy posztot, amibe tettem egy érdekes növényről készült képet és akkor rájöttem, hogy magyar fejjel eszünkbe nem jut, hogy ezt a növényt, a KAKTUSZT bizony meg is lehet enni. A fügekaktusz vagy kaktuszfüge ráadásul még finom is és növényként igénytelen is, szóval összeszedem nektek most a tudásomat róla: Hol…
A frutta Martorana egy olyan marcipángyümölcs Szicíliában, ami megszólalásig hasonlít egy igazi gyümölcsre mert még az idő múlásának pöttyeit és foltjait is ráfestik. Honnan jön ez a dili? Emlékszem, amikor először láttam ilyen, az eredetihez megszólalásig hasonló gyümölcsöt, nagyon csodálkoztam. Ott álltam egy szicíliai cukrászda kirakata előtt, egész konkrétan Letojanniban és azon tűnődtem, vajon miért…
Ha Szicíliában jársz, egy ételt nem hagyhatsz ki: a Pasta alla Normát. Ez a finomság Catania büszkesége, és mondhatom, nem véletlenül vált híressé az egész szigeten. Na de miért pont Norma? Állítólag egy helyi drámaíró, Nino Martoglio kiáltott fel először elégedetten, amikor megkóstolta: „Ez a Norma!”, utalva Bellini híres operájára, a „Norma”-ra. És hát valljuk…
Ha te sem szereted a szürke, lehangoló napokat, amikor a napsütést vastag felhők takarják, jó helyen jársz! Valamiért az emberek többsége abban a hitben él, hogy Olaszország = nyár, strand, szelfi a tengerparton a pálmafák alatt, és ez kizárólag júliusban vagy augusztusban következhet be. Viszont közben a térképen ott virít egy olyan város, ami télen is…
Van az úgy, hogy az ember már ezredszerre jár Szicíliában, és egyszer csak rájön, hogy ideje lenne már benézni azokba a kisebb városokba is, amikről eddig csak képeslapokon álmodozott. Így esett, hogy 2025 áprilisában végre rendesen bejártuk a szigetet, és egyik kedvenc szakaszunk a szicíliai barokk túra lett – ahol Noto és Scicli azonnal belopták magukat a…
Ha jól számolom a Ciotola lassan 20 éve törzshelyünk ha Bergamóba megyünk. De nem ilyen egyszerű ez mert a Ciotola állandóan változik. Mindig új ételek, új kínálat és új külső fogad minket. Legutóbbi látogatásunkkor azzal fogadott a pincér, hogy már nincs pizzájuk, hanem Bergamo és a környék ételeit kínálják. Remek, gondoltuk. 2021 október végi képek,…