Az altamurai kenyér

Az altamurai kenyér

Megvan az, amikor a híre megelőz valamit? Amikor azért kóstolsz meg valamit, mert hallottad, hogy az milyen finom, hogy mindenki erről beszél? Így volt ez velünk is altamurai látogatásunkkor. Az altamurai kenyér már vagy 15 éve ott díszelgett a képzeletbeli bakancslistámon, most pedig megkóstoltam. Az altamurai kenyér tényleg finom! … és akkor beléptünk egy ajtón,…

Tovább
Bari repülőtérről Bariba 

Bari repülőtérről Bariba 

Ha Bari repterével szeretnél bővebben megismerkedni, itt találod a fő posztot hozzá: Bari reptere, de ha Bari repülőtérről Bariba szeretnél jutni, akkor olvass tovább, hozok tippeket is a felkészüléshez. Fejlődik a világ és vele együtt Olaszország déli része is, errefelé is modernizálják az összes hálózatot, egyre kényelmesebb a közlekedés és itt még több mozgójárda is van,…

Tovább
stracciatella

A „sztracsatella” vagy stracciatella fagyi titkai – Bergamo

Akkor jött szóba a téma, amikor arról meséltem nektek, hogy ha Bergamóban jártok, akkor feltétlen menjetek el abba a cukiba, ahol a stracciatellát kitalálták, merthogy még működik a hely és nyilván készítik is ezt a fagyifélét. Szerintem senkinek nem kell bemutatni a sztacsatella vagy olaszul stracciatella fagyit, ugye? Tudjátok, hogy alapvetően egy tejből készült fagyi,…

Tovább
Turistaadó Olaszországban

Turistaadó Olaszországban – városonkénti lista, 2026-os szabályok

Figyelem, a posztot 2025 novemberében írom, tehát ez a pillanatnyi állapotot ábrázolja, feltételezhető, hogy valahol, valamilyen változás lesz, de irányadónak megfelelőek az adatok mert a Turistaadó Olaszországban egy remek bevételi forrás több önkormányzatnak. Valahogy minden évben ugyanaz történik: megveszed a repjegyet, találsz egy jó szállást, lefoglalod, aztán odalenn a tengerparton a recepciós eléd tol egy…

Tovább
Lariosaurio

Lariosauro: a Comói-tó szörnye

Bár évtizedek óta járok rendszeresen a Comói-tóhoz, most hallottam először arról, hogy a tó mélyén egy titokzatos lény rejtőzik. És nem, nem egy túlméretezett pontyról van szó, hanem egy állítólagos szörnyetegről! Lariosauro a neve. A Comói-tó nem csupán a festői villákról és a mesebeli tájról híres. A vize mélyén egy rejtély is lappang: egy legendás…

Tovább
lidók Olaszországban

Lidók Olaszországban: Mi az, mikor vannak nyitva, és hogyan működik a fizetős strandkultúra?

Ha jártál már Olaszországban nyáron, biztos feltűnt: nem minden strand olyan, mint a filmekben.A homok aranyló, a napernyők színkódosak, és minden centiméter tökéletesen rendben van — mintha valaki vonalzóval húzta volna meg a törölközők közti határokat. Nos, ez az olasz strandélet lényege: a lido, amit nem mindenki szeret, és kétségtelen előnyük, hogy a legjobb helyeken szoktak lenni…

Tovább
Hálókocsi

Hálókocsi Olaszországban

Úgy alakultak az utazós terveink, hogy éjszaka kellett eljutni Rómából Genovába mert onnan indult a hajónk. Önmagában ez nem okozna nagy problémát mert van repülő, busz és vonat is a két település között, de amikor a mi kiszemelt időpontunk volt, akkor bizony a repülő négyszer többe került, a busz pedig a vonat duplájába. Maradt tehát…

Tovább
Margherita di Savoia

Margherita di Savoia – egy ismeretlen különleges hely

Margherita di Savoia egy viszonylag ismeretlen, ám annál különlegesebb hely, Baritól körülbelül 40 percre autóval. Itt hosszú, homokos tengerpartokat találsz és Európa legnagyobb sólepárló telepét, amely természetvédelmi terület is. (Szállás: mi itt laktunk– bővebben lejjebb írok róla) A mai Margherita di Savoia egy időben Saline di Barletta néven volt ismert, mivel Barletta mellett helyezkedik el….

Tovább
Szuper étterem Altamurában

Étterem Altamurában – Tre Archi

Tegnap Altamurában jártunk és annak rendje és módja szerint éhesek voltunk, és naná, hogy épp az az időszak volt, amikor általában zárva vannak az éttermek. Ez az étterem Altamurában a neten fellelhető képen alapján szimpatikusnak tűnt, azonban nem vártuk azt, hogy ilyen finom ételeket és roppant igényes környezetet kapunk. Mesélem: Még mielőtt: ez nem egy…

Tovább