Hús hússal Messinában, és nem is akármilyen!

Hús hússal

Néhány héttel ezelőtt megint Szicíliában jártunk, és ezúttal a sziget északkeleti részére, Messinába vezetett az első utunk, ahol több időt töltöttünk el, mint eredetileg terveztük. Vasárnap érkeztünk a cataniai reptérre, majd egy busz vitt minket közvetlenül Messinába. A buszmegálló szerencsére alig pár lépésre volt a repülőtér kijáratától, így miután leszálltunk a gépről, máris a távolsági buszon voltunk. Meglepően gyorsan tudtunk jegyet venni, és szinte azonnal indulhattunk is, amint felszálltunk. Az út viszonylag rövid volt, hamar megérkeztünk Messinába, ahol még javában tombolt a nyár és a forróság.

Messinában a vasútállomás és a kikötő közvetlenül egymás mellett helyezkednek el, szinte egy komplexumot alkotnak, de olyannyira, hogy itt van az a bizonyos hajó, amire ráhajtanak a vonatok, amelyek az ország északabbi részeibe mennek.
Mivel meleg volt, az első dolgunk az volt, hogy kimenjünk a legközelebbi tengerpartra. A strandról csodálatos kilátás nyílik az olasz szárazföldre, pontosabban az „olasz csizma orrára”, Bár a tengerpart nem volt a legtisztább, némi elhagyott szeméttel itt-ott, mégis tökéletes helynek bizonyult egy kis pihenéshez. Napoztunk, úszkáltunk, és élveztük a napsütést, aztán megjelentek a viharfekhők és húztuk a csíkot enni.

Kerestünk egy helyet, ami közel volt és nyitva is tartott, így találtunk rá a „Toro nero” nevű étteremre, ami egy híres helyi sztékház, a neve pedig magyarul „fekete bikát” jelent. Első hallásra talán meglepő lehet egy olasz étteremtől, hiszen legtöbben, ha az olasz konyhára gondolnak, azonnal pizzákra, tésztákra és tiramisura asszociálnak. Pedig az olaszok – a híres tésztáik és édességeik mellett – valódi művészei a húsételeknek is. Ez az étterem pedig remek példája ennek. Bár nem foglaltunk előre asztalt, szerencsére találtunk egy üres helyet, ami viszonylag ritkaság volt aznap.

Hús hússal
Hús hússal

Kezdtük egy előétellel: padlizsánkrémmel, paradicsomos-sajtos mártással és sült sajttal, ami valósággal olvadt a szánkban.

Hús hússal

Az előételek után én egy grillezett zöldségtálat rendeltem, ami tele volt friss, ízletes cukkinivel, padlizsánnal, és különféle egyéb zöldségekkel, amik rántva voltak. Külön öröm volt, hogy a grillezett zöldségek mellett kértünk egy adag tatár beefsteaket is, ami három különböző módon volt elkészítve. Az egyes húsdarabokat más-más méretre vágták vagy darálták. Finom volt.

A főétel pedig egy valódi remekmű volt. Én egy sütőtökös, édeshagymás steak-et rendeltem, amit tökéletesen készítettek el, az ízek harmonikusak voltak, a hús omlós és ízletes. Ezen kívül volt még egy szicíliai steak válogatásunk is, ami három különböző húsból készült.
Jót ettünk, bár a számla láttán elgondolkodtam azon, hogy ide kik járhatnak, mert biztos, hogy ez nem az a „beugrunk enni” típusú étterem.
Kis érdekesség, hoyg tőle nem messze, szerintem pár sarokra van az a hely, ahol a granita-t ettük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük